Kristersson och invandringen

Vänsterns raseri mot Ulf Kristerssons "rasistiska" utspel

Publicerad 7 juli 2021 kl 17.06

Inrikes. Ulf Kristerssons kommentar om att invandringen är en belastning har väckt stor vrede hos vänstern på Twitter, rapporterar Nyheter Idag.
"Rakt av rasistisk retorik", skriver Aftonbladets Karin Pettersson.

Gilla artikeln på Facebook

Det var i P1 Morgons partiledarutfrågning som M-ledaren Ulf Kristerson sade att "invandringen i Sverige har blivit en belastning" och att detta är "uppenbart".

– Titta nu på vad som händer nästan dagligen med skjutningar, dödliga och sådana där människor enbart skadas i några av våra mest utsatta områden. Titta på gängkriminaliteten, sade han och konstaterade att "en mycket, mycket hög grad av detta handlar om invandring".

Kommentaren har fått flera kända vänsterprofiler att se rött.

"Ulf Kristersson radikaliseras ytterligare. I likhet med extremhögern lägger han nu skulden för så gott som alla samhällsproblem på invandrarna", skriver migrations- och justitieminister Morgan Johansson (S) på Twitter.

Enligt Johansson rör det sig om "en typ av retorik som vi inte hört från moderaterna tidigare" som visar att Kristersson "öppnar för att SD ska få ett stort inflytande över en högerregering".

Aftonbladets kulturchef Karin Pettersson anklagar M-ledaren för ren och skär rasism.

"Rakt av rasistisk retorik när 'invandrare' som kollektiv beskrivs som en belastning. Sorgligt och obehagligt", skriver hon.

Enlgit Alex Voronov, politisk redaktör på Eskilstuna-Kuriren, sprider UIf Kristersson hat och "gift":

"Ulf Kristersson vet rimligtvis vilket gift han sprider när han bekräftar Åkessons tal om invandring som en belastning. Vilket hat han underblåser. Ändå gör han det, för makten och härligheten."


Kriget mot veden

Löfven försökte förbjuda vedspisar 2017. Nu ska en ny avgift på "virkesupplag" vid vägar bli regeringens nya sätt att komma åt "gratisenergin" på landsbygden.0 Plus

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.