Polisens bild på lägenheten, där den 9-åriga flickan våldtogs, och den dömde afghanen.

Sayed våldtog 9-åring och sexofredade mängder av andra flickor – slipper både fängelse och utvisning

Publicerad 29 september 2019 kl 18.12

Inrikes. Det 22-åriga afghanska så kallade flyktingbarnet Sayed från Afghanistan sexattackerar regelbundet flickor i Västergötland – men slipper både fängelse och utvisning.

Gilla artikeln på Facebook

Den 25 april 2019 i Stenungsund blev en 9-årig flicka våldtagen av afghanen Sayed, som påstår sig vara född 1997. Drygt två år tidigare blev sex andra flickor nedbrottade, fasthållna och sexofredade av samma afghan.

Den våldtagna 9-åringen har under videoförhör berättat att hon lekte på gården när Sayed ropade på henne från sin lägenhet att hon skulle komma upp till honom. När hon kom till lägenheten fick Sayed av hennes kläder och föregrep sig på henne.

Direkt efter våldtäkten berättade flickan för en pojke om det Sayed utsatt henne för. Sayed kom till gården och frågade pojken, och hans kompisar, vad flickan hade berättat för dem. Enligt tingsrätten är det därför bevisat att Sayed var helt medveten om att det han gjort mot flickan inte var tillåtet och han ville undvika att andra skulle få veta om händelsen. Två dagar senare, den 27 april, anhölls afghanen och han häktades den 29 april.

"Det har inte kunnat konstateras några skador i målsägandes vagina och hennes uppgifter är inte så klara att det går att med säkerhet fastställa att hennes och Sayeds könsorgan har kommit i direkt beröring med varandra. De övriga sexuella handlingar som tingsrätten har funnit bevisade är dock sådana att de med hänsyn till kränkningens allvar är jämförliga med samlag", skriver tingsrätten.

Drygt två år tidigare, mellan 20 maj till 17 juli 2017 i Stenungsund, blev sex flickor utsatta för tafsningar av Sayed. En av flickorna var tretton år, fyra var fjorton år och en var femton när det hände.

Afghanen hade då på ett skolområde sexuellt ofredat flickorna genom att brotta ner eller hålla fast dem och smekt dom över bröst och kön ovanpå och innanför kläderna, skrev NYHETERsto när domen meddelades.

Han friades dock från ofredande han stod åtalad för. Med hänsyn till hans "begränsade psykiska förutsättningar" fick det enligt tingsrätten inte det att "med säkerhet" säga att han har förstått att hans handlande varit olagligt, enligt tingsrätten.

Allmänna handlingar visar att Sayed är medborgare i Afghanistan och har tolkbehov på persiska.

I augusti meddelade Uddevalla tingsrätt domen. Sayed döms för våldtäkt mot barn och sex fall av sexuellt ofredande. Straffet blev rättspsykiatrisk vård, med särskild utskrivningsprövning. Han ska också betala skadestånd på 115.000 kronor till den 9-åriga flickan han våldtog.

Afghanen ska även betala 11.000 kronor till målsägande A, 8.000 kronor till målsäganden B, 18.000 kronor till målsäganden C, 11.000 kronor till målsägande D och 13.000 till målsägande E.

Åklagaren yrkade aldrig på utvisning. Fängelsestraffet hade enligt domen blivit två år och fyra månader om Sayed inte fått rättspsykiatrisk vård.

Enligt den senaste uppgiften, som Fria Tider tagit del av, visar att ingen har ansökt om att vilja överklaga tingsrättsdomen till hovrätten.


Människans natur

Svenskar tål bara 4 procent invandrare, visar ny forskning. Sen flyttar de från bostadsområdet, enligt en avhandling från Linnéuniversitetet.0 Plus

Asylkaoset

Fria Tider avslöjar. Statliga mediejätten mörkade om varför muslimska familjen skickas hem.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Swish ligger nere igen. "Jobbar för fullt på det".0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.