Dynamitbeslaget i Falkenberg
I denna bil färdades SD-kvinnan.

Bombmisstänkt SD-politiker kan ha försökt undanröja bevis

Publicerad 23 juli 2015 kl 22.49

Inrikes. Den kvinnliga sverigedemokratiska kommunal­politiker som misstänks för brott efter dynamitbeslaget utanför Falkenberg kan ha försökt undanröja bevis.

Gilla artikeln på Facebook

Fria Tider har under torsdagen fått ta del av stora delar av förundersökningsmaterialet, som i vanliga fall är belagt med sekretess.

Av materialet framgår att SD-politikern stoppades av polisen vid sjutiden i fredagskväll. Hon var då på väg från den bostad som hennes båda brottsmisstänkta söner, varav den ena nu är häktad för brott, är folkbokförda på. I bilen hittades bland annat en påse med tändhattar, en påse som SD-kvinnan inte ville kännas vid.

När kvinnan blev tillfrågad om vad hon hade gjort hemma hos sönerna svarade hon att hon hade rastat hunden eftersom den varit instängd hela dagen. Men de uppgifterna stämde inte överens med uppgifter från en polispatrull som spanat mot adressen under eftermiddagen och även bevittnat kvinnans besök där.

Polispatrullen skrev istället i ett avrapporterings-PM att hunden varit ute och sprungit i trädgården vid femtiden på eftermiddagen i samband med att kvinnans två söner lastat in saker i en bil.

Vidare skrev de i samma PM att kvinnan kom körande "i hög fart" mot huset, att hon "rusar mot boningshuset" och att besöket bara varade i ett par minuter. På väg från huset, med en påse tändhattar liggandes under förarstolen, stoppades hon alltså av en av polismännen genom att han blockerade utfarten för henne med sin polisbil.

SD-politikern har efter att brottsmisstankarna mot henne uppdagats lämnat partiet och alla sina politiska uppdrag.


Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Politikersonen hade kunnat få fängelse. Men de här ovanliga åtgärderna från polis och åklagare ledde till att Erik Reinfeldt kom undan med strafföreläggande.0 Plus

Mer från Inrikes

Vetenskap

Forskare har lyckats studera extremt sällsynt grundämnde. Endast 70 mg astat finns i jordskorpan.0 

Jättelik 2.000 år gammal kattbild hittad på berg. Arkeologernas häpnadsväckande fynd.0 

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0