SD och M sågar nya budgeten: "Skuldsätter det svenska folket"

Publicerad 21 september 2020 kl 13.10

Inrikes. Både Sverigedemokraterna och Moderaterna sågar nu regeringens höstbudget, som påstås vara en nystart för ekonomin efter coronakrisen. Enligt Moderaterna innebär budgeten att svenska folket kommer "historiskt skuldsättas".

Gilla artikeln på Facebook

Under måndagen presenterar regeringen sin höstbudget, som bygger på en överenskommelse mellan de så kallade januaripartierna.

Regeringen kommer låna närmare 200 miljarder för att "återstarta" ekonomin de närmaste två åren.

Bland annat ska den förhöjda a-kassan vara kvar i två år, trots att detta egentligen var avsett som en tillfällig nödåtgärd.

Men Moderaterna sågar budgeten och hävdar att den inte skapar jobb.

Ett vanligt jobbskatteavdrag hade varit bättre, enligt partiet.

– Sammanfattningsvis så ser jag en budget där man historiskt skuldsätter det svenska folket, utan att egentligen lösa de stora problem Sverige har med kriminalitet och arbetslöshet, sade M:s ekonomiskpolitiska talesperson Elisabeth Svantesson på en presskonferens idag enligt Omni.

Även Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson är missnöjd. Hans parti kommer snart presentera en egen skuggbudget, som tar helt andra tag för att få igång ekonomin och lösa brottsligheten.

"Enligt min bedömning är den framför allt ett hopkok av de vänsterliberala partiernas olika favoritförslag, som man passar på att få med när prislappen inte betyder så mycket. Resultatet blir en trött pyttipanna, som knappast ger Sverige den rivstart som nu behövs för att klara företag, jobb och medborgarnas trygghet", skriver SD-ledaren på Facebook och fortsätter:

"Sveriges kris pågår här och nu. I pandemins kölvatten går företag under och jobb försvinner. Vårdpersonalen kämpar på med de sista reserverna. Otryggheten växer i spåren av skjutningar och sprängningar. När vi om ett par veckor presenterar vårt budgetförslag, kommer vi att fokusera på att adressera dessa verkliga problem på ett mer träffsäkert sätt, och på att ge Sverige en kickstart på riktigt".


Nyheter från förstasidan

"Censur": Lamotte avstängd från Facebook

"Den här utvecklingen måste få ett stopp." Fick kontot spärrat efter granskning av brutalt förnedringsrån.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Politikersonen hade kunnat få fängelse. Men de här ovanliga åtgärderna från polis och åklagare ledde till att Erik Reinfeldt kom undan med strafföreläggande.0 Plus

Vetenskap

Forskare har lyckats studera extremt sällsynt grundämnde. Endast 70 mg astat finns i jordskorpan.0 

Jättelik 2.000 år gammal kattbild hittad på berg. Arkeologernas häpnadsväckande fynd.0 

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0