SD: "Sjuklövern" har fyllt landets fängelser med invandrare

Publicerad 27 november 2020 kl 16.52

Inrikes. Att Sveriges fängelser nu är helt överfulla av kriminella, något Fria Tider skrev om tidigare på fredagen, beror på den "invandrade brottsligheten" som tagit regeringen på sängen. Det hävdar Sverigedemokraterna i riksdagen.

Gilla artikeln på Facebook

Sveriges anstalter är nu så överfulla av brottslingar att Kriminalvården måste bygga baracker för att inhysa alla brottslingar.

Att det är så många kriminella i landet beror på invandringen, enligt Sverigedemokraterna.

Det förklarade partiets vice ordförande Henrik Vinge för justitieminister Morgan Johansson (S) i riksdagen på fredagen.

– Skälet till att vi har fler människor i fängelse än tidigare beror på att vi har fler kriminella än tidigare. Kriminaliteten breder ut sig i vårt land. Den blir allt grövre, sade Vinge.

– Det är en konsekvens av att den här och tidigare regeringar under lång tid fört en ansvarslösa invandringspolitik.

Enligt Vinge har Löfvenregeringen inte alls varit förberedd på utvecklingen utan blivit tagen på sängen. Detta eftersom de vägrade förstå vad invandringen skulle innebära för landet.

– Nu vill statsrådet och regeringen få oss att tro att skälet till överbeläggningen är att regeringen bedrivit en framsynt och genomtänkt politik att bura in fler brottslingar. Men om det vore så att detta är en medveten strategi från regeringen, då hade man ju också byggt fler fängelser. Men det har man inte gjort, utan tvärtom. Vi har färre permanenta fängelseplatser än vad vi hade för tio år sedan.

– Och det beror ju på att detta inte alls är någon medveten strategi utan det är en konsekvens av att regeringen blivit tagen på sängen. Man har över huvud taget inte kunnat förutse den här samhällsutvecklingen. Man har fallit offer för sin egen retorik. Det var inte länge sedan som den här regeringen påstod att Sverige aldrig varit tryggare, att brottsligheten minskar, att "mitt Sverige bygger inga murar" och så vidare. Tror man att man lever i ett land med evigt solsken då köper man inget paraply. Om man tror att brottsligheten minskar så kommer man inte bygga fler anstaltsplatser utan skära ner på dem och det är precis vad som skett, fortsatte Henrik Vinge.

Morgan Johansson svarade bland annat att han inte var justitieminister för tio år sedan, och att Vinge borde hålla bättre koll på siffrorna.

– Under mina sex år har antalet fängelseplatser ökat med 500, sade han. Det var Henrik Vinges kompisar i Moderaterna som styrde tidigare.


Installerade övervakningskamera. Den skräckinjagande "mannen med ljuset" visade sig vara verklig.0 Plus

Trio våldtog tonårsflicka i bil i en timme. Skrattade när de sprang och hämtade sin kompis Omar – så att han också skulle få våldta.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Löfven: "Trumps tid är nu äntligen över"

Hyllar Biden och fördömer föregångaren. Trump spred "hat och hot", enligt svenske statsministern.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Lyssna på klipp. Här slingrar sig Swedbank om orsakerna till att man stängt kontot.0 

Nya storstudiens slutsats om symtomen. "Då kan man utesluta andra orsaker än covid – med över 80 procents säkerhet."0 Plus

Vetenskap

Förbluffande upptäckten: Mytomspunna rymdsignalen kan ha kommit härifrån. Platsen för största rymdgåtan kan ha hittats.0 Plus

Kultur

Phil Spector död i corona. Demonproducenten och mördaren har avlidit.0 

Breaking Bad-stjärnan kritisk till "cancel culture". Samhället har blivit hårdare och mindre tolerant, enligt Bryant Cranston.0