Åkesson i Skavlan
Den norske TV-profilen Fredrik Skavlans intervju med Jimmie Åkesson (SD) gav en "exceptionell" tillströmning av nya medlemmar för Sverigedemokraterna.

SD tackar Skavlan för över hundra nya medlemmar – "det är exceptionellt"

Publicerad 29 mars 2015 kl 16.21

Radio & TV. Sverigedemokraterna tackar nu Sveriges Television och Fredrik Skavlan efter fredagens intervju med partiledaren Jimmie Åkesson. Sedan intervjun sändes i SVT har ett stort antal människor skickat in ansökan om att gå med i partiet.
– Det är exceptionellt, säger SD:s presschef Henrik Vinge till Fria Tider.

Dela artikeln

Den norske TV-profilen Fredrik Skavlans behandling av SD-ledaren Jimmie Åkesson i fredags orsakade en anstormning av nya medlemmar för partiet – till stöd för SD och den sjukskrivne partiledaren.

"Tack SVT och Skavlan för att ni visar er opartiska sida för svenska folket", skriver partiet sarkastiskt på Facebook efter att det strömmat in över hundra nya medlemsansökningar.

När Fria Tider ringer upp Sverigedemokraternas presstalesman Henrik Vinge säger han att det kommit "massor av nya medlemsansökningar" samtidigt som han läser ur ett mail som han har fått från partiets medlemssekretariat.

– Det är drygt hundra ansökningar efter Skavlan, det är exceptionellt att det skulle komma hundra stycken en fredagskväll, säger han och tillägger:

– Det här mailet skickades på lördag förmiddag och då hade det kommit över hundra stycken, det är exceptionellt att det skulle komma så mycket från fredag klockan 22 till lördag klockan elva.

Det var inte bara många TV-tittare som upprördes över intervjun, även Sverigedemokraterna är kritiska till Skavlan och hur intervjun med Åkesson genomfördes.

– Det som förvånade var väl att de frångick sitt koncept så mycket som de ändå gjorde, där de lät Jimmie sitta själv och inte med de andra gästerna, säger Vinge.

– De ägnade sig åt skjutjärnsjournalistik snarare än, som de brukar ha, ett samtal. Och det är väl det som gör folk upprörda, folk har väl förväntat sig att få höra hur Jimmie har mått, hur han ser på framtiden och få berätta lite mer personligt snarare än att sitta och besvara frågor om vad andra har sagt och sådär.


Nyheter från förstasidan

Ryssland och Nordkorea sluter försvarspakt

Lovar hjälpa varandra vid angrepp. Putin togs emot med pompa och ståt i Pyongyang.0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.