SD vill ha generösare anhöriginvandring

Publicerad 5 mars 2021 kl 15.05

Inrikes. Sverigedemokraterna vill göra det enklare för personer som har fått svenskt medborgarskap att bilda familj utomlands och därefter ta med sig familjen som anhöriginvandrare till Sverige. Man öppnar dock inte för att helt avskaffa försörjningskravet.

Gilla artikeln på Facebook

Partiet skriver i en debattartikel i Nyheter Idag att man vill göra det lättare för vad man kallar utlandssvenskar att komma "hem".

Bland annat vill partiet avskaffa kravet på att utlänningar ska ansöka om uppehållstillstånd före inresa i Sverige, det vill säga från hemlandet.

"Det finns undantag för vissa speciella fall, men reglerna är så otydliga att barnfamiljer regelmässigt splittras för att en utländsk förälder till svenska barn måste vänta utomlands. Det har också hänt att föräldrar till barn som är svenska medborgare utvisats", skriver partiet.

SD skriver dock att man inte är emot försörjningskravet för den som vill ta sin familj till Sverige, och i artikeln föreslår man inte att det avskaffas heller för utlandssvenskar.

"Men det får inte innebära att det blir omöjligt för även förmögna utlandssvenskar att återvända hem med sin familj", skriver partiet.


Ny studie om mirakeldieten. Överviktiga medelålders kvinnor fick äta obegränsat – rasade i vikt.0 Plus

Fria Tider reder ut forskningsläget. Så kan den anmärkningsvärda skillnaden i beteende förstås.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Bostadsmarknaden hetare än någonsin

Övertaget för säljarna är nu rekordstort.. Situationen ännu mer urspårad än under tidigare rekordåret 2017.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0