Bidenskandalen
Personen som benämns som "the big guy" och utlovas pengar från Kina i ett av mejlen är i själva verket Joe Biden själv, bekräftar källor för Fox News.

Senator kräver svar från FBI om Bidens laptop

Publicerad 18 oktober 2020 kl 16.59

Utrikes. Den republikanske senatorn Ron Johnson sätter nu press på den federala polismyndigheten FBI att antingen bekräfta eller dementera de uppgifter som framkommit om Hunter Bidens laptop. Det rapporterar Fox News.

Gilla artikeln på Facebook

De skandalösa mejl som upptäckts i en laptop tillhörande Joe Bidens son Hunter visar hur politikerfamiljen Biden har kunnat berika sig på korrupta affärer.

Det har bland annat framkommit att Joe Biden, i motsats till vad han tidigare uppgett, var involverad i den kokainmissbrukande sonens mystiska karriär som extremt välavlönad styrelseledamot i det korrupta ukrainska gasbolaget Burisma. Som vicepresident i USA med ansvar för Ukraina skröt Biden senare öppet om hur han genom att hota med att dra in ett miljardbistånd utpressat den ukrainska regeringen att omedelbart sparka en åklagare som utredde Burisma för korruptionsbrott.

Andra mejl som Fox News nu bekräftat äktheten av visar hur Hunter även haft skumma affärer med Kina. En person som benämns som "the big guy", och som via ett kinesiskt energibolag utlovas "10", vilket tycks syfta på en procentandel, är i själva verket Joe Biden själv, bekräftar källor för Fox News.

Den vattenskadade laptopen lämnades in för reparation i Delaware, av allt att döma av en kraftigt narkotikapåverkad Hunter Biden som sedan aldrig hämtade ut den igen. Datorreparatören upptäckte innehållet på datorn – bland annat bilder som visar hur Hunter röker crack och har sex – och blev så uppskrämd att han lämnade över den till FBI, som av allt att döma inte gick vidare med någon utredning. Som tur var hade dock reparatören tagit en säkerhetskopia på innehållet i datorn, som till slut hamnade hos New York Post.

Ett stort frågetecken i historien är vad den vänsterorienterade myndigheten FBI, vars medarbetare tidigare har uppmärksammats för sina försök att avsätta president Donald Trump, gjorde med datorn efter att ha beslagtagit den.

Den republikanske senatorn Ron Johnson kräver nu svar av FBI-chefen Christopher Wray, rapporterar Fox News.

Johnson skriver i ett brev till polismyndigheten att en visselblåsare kontaktade hans senatsutskott den 24 september och uppgav att han fått tillgång till Hunter Bidens laptop och överlämnat den till FBI. Men när senatorns medarbetare försökte få detta bekräftat av FBI svarade myndigheten att man varken kunde bekräfta eller dementera uppgifterna.

"Jag har ett ansvar att bekräfta och verifiera innehållet i all information som läggs fram i mitt utskott. Utskottet måste veta om det får information som kan vara bedräglig eller inkorrekt", skriver Ron Johnson.

Senatorn begär att FBI ska svara på frågorna om laptopen senast den 22 oktober.


Nya bilder visar: Stalins ubåt fick in fullträff. Endast sju av 40 ombord överlevde S-märkta militärtransporten till Tredje riket.0 Plus

Halalslaktat kött och dadlar i stort projekt. Hundratals butiker ska ställas om till mångkulturellt läge redan under 2021.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Skräck-älg jagar människor i Lerum

Sparkade kvinna som hamnade på sjukhus. Nu ska jägare försöka skjuta älgen – igen.0 

Ekonominyheter

Nätförsäljningen sjönk 8,7 procent i december. Högre priser och produktbrist två av orsakerna.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.