Ensamkommande flyktingbarn

Sex personer med ambulans till sjukhus efter att flyktingbarn löpt amok i Orsa

Publicerad 19 mars 2016 kl 15.03
Av Mattias Albinsson

Inrikes. Sex personer fick sent igår kväll föras med ambulans till sjukhus efter att ett tjugotal flyktingbarn löpt amok i centrala Orsa i Dalarna.

Gilla artikeln på Facebook

Storbråket inleddes på ett boende för ensamkommande flyktingbarn som ligger i anslutning till Ungdomens hus. Enligt ungdomsgårdens Facebooksida blev männen osams om ett biljardbord och bråket eskalerade därefter utanför ungdomsgården.

– Det började vid något som heter Ungdomens hus och där finns det ett asylboende för ensamkommande flyktingbarn, berättar polisens vakthavande befäl Jonas Häll för Fria Tider.

– Det var där inne som bråket påbörjades, sedan gick de ut därifrån och fortsatte bråket ute på stan mellan de här två grupperingarna, fortsätter han.

Så det var två grupper av ensamkommande barn som slogs mot varandra?
– Ja, så har vi förstått det.

Ofta när det blir bråk mellan asylsökare brukar det handla om konflikter mellan olika etniska eller religiösa grupper. Men polisen vet inte om det var det som var orsaken även denna gång.

– Jag har inga uppgifter om att det skulle vara baserat på etnicitet, säger Häll.

Sammanlagt deltog ett tjugotal flyktingbarn i bråket och de rörde sig från Ungdomens hus vidare till Järnvägsgatan i centrala delarna av byn. De beväpnade sig och misshandlade varandra med tillhyggen.

– Genom att en person hade en skärskada i en hand så misstänker vi att det var något vasst föremål till exempel en kniv som har använts, säger Häll.

En person hade dessutom ett armbrott efter att ha misshandlats. Ingen har ännu gripits för storbråket i Orsa sent igår kväll.

– Vi har ingen frihetsberövad och det gäller fortfarande, säger Jonas Häll.


Knivattacken mot Boråspolisen

Poliser omringades av jättelik invandrarmobb i Borås. Fick halverat straff på grund av låg ålder – trots att han ljög om att han är ett flyktingbarn.0 Plus

Henrik Arnstad

Elaka tungor hånar DN-veteranens nya teori. Detta folkslag är trollkarlen Gandalf en rasistisk symbol för, enligt Henrik Arnstad.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Soros högra hand får skattefinansierad topptjänst av Löfven

Ledde internationell valpåverkanskampanj för att stoppa SD. Nu ska den 49-årige vänsterbankiren Daniel Sachs jobba för en "radikal omställning" av Sverige – på uppdrag av regeringen.0 

Ekonominyheter

Klarnas kreditförluster fördubblade när fler än någonsin söker skuldsanering

Inkassojättens kundförluster 1,2 miljarder.. "Det finns ett stort behov" av att slippa betala i Sverige nu, enligt Kronofogden.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.