Åklagaren ville döma afghanen för våldtäkt, men enligt tingsrätten visade han bara "bristande uppmärksamhet på [flickans] vilja" när han genomförde ett samlag med henne på en toalett medan hon, som hon själv uppgav, flera gånger skrek "nej".

Sexutnyttjade 14-årig flicka – hotade sedan döda henne om hon inte täckte sig som en muslim

Publicerad 18 mars 2018 kl 17.14

Inrikes. På sociala medier fortsatte den afghanske mannen att trakassera och hota den 14-åriga svenska flickan efter att han begått sexuella övergrepp mot henne. Han krävde också att hon skulle täcka sin kropp enligt muslimsk sed. Tingsrätten lyckades dock hitta olika lösningar för att undgå att fälla afghanen för våldtäkt mot barn och dömer honom istället till några veckors samhällstjänst.

Gilla artikeln på Facebook

Mannen uppger sig vara 19 år och har enligt domen gjort sig skyldig till sexuellt övergrepp mot barn, sexuellt utnyttjande av barn och olaga förföljelse. Samtliga brott begicks mot samma flicka.

Flickan, som bor i Göteborg, kom först i kontakt med afghanen på ett socialt forum på nätet innan de träffade varandra. Afghanen, bosatt i Norrköping, var då 17 år och väl medveten om att flickan endast var 14.

Det tog inte lång tid förrän afghanen fick övernatta hos flickan i Göteborg. En natt i slutet av 2016, efter att hon somnat, tog han henne mellan bena innanför trosorna och tryckte enligt flickan in sina fingrar i hennes underliv. Flickan ropade åt honom att sluta.

"Beröringen inte så avancerad"
Åklagaren ville döma afghanen för våldtäkt mot barn. Göteborgs tingsrätt anser dock att "beröringen" inte var "så avancerad att den med hänsyn till kränkningens art och omständigheterna i övrigt är jämförlig med samlag". Istället rubricerar domstolen händelsen som sexuellt övergrepp mot barn. Själv hävdade mannen att han bara haft fingrarna på 14-åringens könsorgan innanför trosorna.

Enligt tingsrätten hade det uppstått "misshälligheter" i förhållandet mellan mannen och flickan, vilket "bl.a. synes ha haft sin förklaring i parternas olikartade uppväxtförhållanden".

I slutet av december 2016 krävde afghanen att flickans "klädstil" skulle ändras. Av sms-konversationer mellan de båda framgår att han kallade flickan för "hora" och hotade att döda henne när hon inte ville börja "dölja sin kropp med kläder".

Afghanen beordrade också flickan att ställa upp på att ha sex – annars skulle han göra slut. Han hade sedan samlag med henne inne på en handikapptoalett på stationen i Norrköping. Flickan berättade att detta skedde trots att hon flera gånger skrek "nej". 

Inte våldtäkt – "bristande uppmärksamhet"
Tingsrätten rubricerar denna händelse som sexuellt utnyttjande av barn. Enligt domen var det ingen våldtäkt eftersom afghanen bara varit "tafatt" och visat "bristande uppmärksamhet på [flickans] vilja.

Samtidigt konstaterar tingsrätten att samlaget "inte byggt på fullständig frihet och ömsesidighet" och att "mycket tyder på att [flickan] inte ville ha samlag.

Efter att flickan fått nog blockerade hon mannen på sociala medier, vilket fick honom att bli arg och skapa en rad olika användare på Instagram för att sedan skicka mängder med hotfulla meddelanden till henne, vilket rubriceras som olaga förföljelse.

Allmänna handlingar visar att mannen är medborgare i både Sverige och Afghanistan. Han kom till Sverige när han var i tioårsåldern tillsammans med sin mor och kan därför inte utvisas med nuvarande lagstiftning.

Afghanen döms för sexuellt övergrepp mot barn, sexuellt utnyttjande av barn och olaga förföljelse. 

Straffet blev endast 180 timmars samhällstjänst. Han ska även betala skadestånd på 60.000 kronor till flickan.


Forskarna: Så stor är egentligen intelligensklyftan. Närmare 10.000 deltagare detaljstuderades och fick både gener och IQ testade.0 Plus

Nya Sverigebilden

Här talar invandraren ut om sitt hat mot svenskar. "Ni är äckliga pedofiler" och "ni kommer aldrig lyckas kasta ut oss", säger han bland annat.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Bostadsmarknaden hetare än någonsin

Övertaget för säljarna är nu rekordstort.. Situationen ännu mer urspårad än under tidigare rekordåret 2017.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.