Arkivbild.

Skåne inför gratis munskydd i kollektivtrafik

Publicerad 9 juli 2020 kl 15.28

Inrikes. För att öka tryggheten för dem som reser kollektivt i Skåne kommer Skånetrafiken tillhandahålla tiotusentals gratis munskydd, uppger man på torsdagen.

Gilla artikeln på Facebook

Skåne är en av de regioner som klarat coronasmittan bäst. Nu väntas både Norge och Danmark öppna sina gränser mot länet.

Skåne fortsätter ta viruset på allvar.

Sedan coronakrisen inleddes har en het fråga varit användandet av munskydd. Flera andra länder har infört det, men inte Sverige.

Nu börjar dock kollektivtrafiken i Skåne, Skånetrafiken, med gratis munskydd för sina resenärer. Men det är inte tvång att använda dem.

"För att öka tryggheten för dem som reser kommer Skånetrafiken att tillhandahålla gratis munskydd till dem som har någon form av periodbiljett, seniorkortsinnehavare och de som har serviceresekort", skriver Skånetrafiken i ett pressmeddelande.

– Tack vare att vi har god tillgång till munskydd kan vi tillhandahålla 50.000 munskydd till dem som reser kollektivt i Skåne, säger Alf Jönsson, regiondirektör i Region Skåne.

Munskydden kan hämtas på Skånetrafikens kundcenter i Malmö, Lund, Kristianstad eller Helsingborg från och med tisdag den 14 juli. Varje person får hämta ut max två munskydd.


Kriget mot veden

Löfven försökte förbjuda vedspisar 2017. Nu ska en ny avgift på "virkesupplag" vid vägar bli regeringens nya sätt att komma åt "gratisenergin" på landsbygden.0 Plus

Människans natur

Svenskar tål bara 4 procent invandrare, visar ny forskning. Sen flyttar de från bostadsområdet, enligt en avhandling från Linnéuniversitetet.0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0