Genrebild.

Skarp sprängladdning på trottoar – hade kunnat explodera

Publicerad 19 september 2019 kl 15.49

Inrikes. Det misstänkt farliga föremål som hittades på en trottoar i Halmstad på onsdagen var en skarp sprängladdning som hade kunnat explodera om någon rört vid den.

Gilla artikeln på Facebook

Det var på onsdagen som polisens bombskydd larmades till Skansgatan i Halmstad sedan en person hittat en misstänkt bomb på en trottoar vid två bilar.

Området spärrades av och föremålet togs om hand av bombgruppen.

Nu uppger polisen att det handlar om en skarp sprängladdning som hade kunnat explodera om någon förbipasserande till exempel hade plockat upp den.

Bomben ska ha legat där minst ett dygn, men polisen tror inte att den avsiktligt placerats där utan ramlat av något annat föremål.

– Vi såg ett liknande fall i Linköping där en skarp sprängladdning var placerad på en postcykel. Att bara lägga en sprängladdning på en trottoar tror vi inte på, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg till SVT Halland.

SVT har publicerat en film som visar när polisen tar hand om bomben.

Händelsen är rubricerad som försök till allmänfarlig ödeläggelse.

I tisdags gick Malmöpolisen ut med en varning till svenskar som vistas utomhus på kvällar och nätter att se sig för efter bomber, för att undvika att bli söndersprängda, som den 23-åriga studentskan i Lund.


"Klimathotet"

Går steget längre än Greta. Nu presenteras slutgiltiga lösningen på "klimatkrisen".0 Plus

Familjen som flydde Sverige

Sverige tvångsplacerade henne hos arabisk bidragsfamilj. Då "kidnappade" pappan sina egna döttrar och flydde landet – nu talar hon ut i utländsk media.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

"Därför stämmer jag Swedbank". Widar Nord om sin tvist med S-märkta bankjätten.0 

Eldsvåda hjälpte Hitler krossa oppositionen 1933. Man kan ana varför Demokraterna vill framställa ett mindre upplopp som en statskupp, skriver Jan Tullberg.0 

Vetenskap

Så drabbas DIN ekonomi av satsningen på vindkraft. Svenska forskare sågar "energiomställning" från kärnkraft.0 Plus

Kultur

Phil Spector död i corona. Demonproducenten och mördaren har avlidit.0 

Breaking Bad-stjärnan kritisk till "cancel culture". Samhället har blivit hårdare och mindre tolerant, enligt Bryant Cranston.0