Azad Talukder har hyllats av medier i Irland för sitt bidrag till "mångfalden" inom politiken.

"Skjut dem i huvudet": Politikerns förslag för invandringskritiska demonstranter

Publicerad 1 december 2023 kl 07.41

Utrikes. De irländare som deltog i upplopp efter att en invandrare knivhuggit tre barn borde "skjutas i huvudet" eller misshandlas till döds av en mobb. Det anser en ledande invandrarpolitiker i Limerick.

Dela artikeln

Våldsamma protester utbröt förra veckan i Irlands huvudstad Dublin efter att fem personer skadats i en knivattack vid en skola. Tre av de skadade var 5- och 6-åriga barn, och den misstänkte gärningsmannen är invandrare från Algeriet.

Upploppen i Dublin diskuterades och fördömdes i starka ordalag på ett möte i fullmäktige i Limerick tidigare i veckan, rapporterar Limerick Post.

– Inte ens ett djur gör sånt här, sade Azad Talukder från det liberalkonservativa regeringspartiet Fianna Fáil under mötet.

Talukder, en muslimsk invandrare från Bangladesh, syftade inte på den algeriska knivmannen som försökte döda barnen utan på irländarna som protesterade mot händelsen.

Han föreslog vidare att dessa personer skulle "straffas offentligt".

– Jag skulle vilja att de blev skjutna i huvudet, eller överlämna dem till allmänheten och slå ihjäl dem, tillade Talukder.

Labourpartiet Conor Sheehan tyckte att detta var väl magstarkt och bad att invandrarpolitikern skulle ta tillbaka sitt uttalande då "man inte kan begära att folk ska skjutas i fullmäktigesalen".

Det gick Azad Talukder med på.

– Okej, jag kan dra tillbaka det. Jag uttrycker bara mina känslor, sade han enligt Limerick Post.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.