Skogsbränder i USA

Skogsbränder i USA hotar cannabisodlingar

Publicerad 25 september 2020 kl 20.41

Utrikes. En av de skogsbränder som härjar i Kalifornien i USA hotar lokala cannabisodlingar. Det rapporterar Los Angeles Times.

Gilla artikeln på Facebook

Emerald Triangle, i norra Kalifornien, uppges vara en av de största cannabisproducerande regionerna i USA. I regionen bor uppskattningsvis ett tusental medlemmar av Hmongfolket, en asiatisk folkgrupp varav många flydde till USA i samband med Vietnamnkriget, som försörjer sig på att odla cannabis. Där finns även inflyttade ryssar och bulgarer som odlar den narkotikaklassade växten.

Många av cannabisodlingarna är lagliga och förser en marknad för så kallad "medicinsk marijuana", men en betydligt större andel uppges vara illegala. Nu hotas odlingarna av en omfattande skogsbrand i norra Kalifornien.

Nu i slutet av september är det bara veckor, i vissa fall dagar, kvar till skörd. Det gör att cannabisodlarna är väldigt motvilliga mot att följa uppmaningar om att evakuera sig och sina familjer, trots den annalkande skogsbranden.

– Det finns miljoner dollar, flera miljoner dollar marijuana där ute, förklarar narkotikapolisen Nate Trujillo.

– Vissa av plantorna är fem meter höga och spirar för fullt just nu.

Enligt vissa uppskattningar uppgår värdet på cannabisodlingarna till omkring 20 miljoner dollar.

Brandkåren har flera gånger åkt runt och varnat cannabisodlarna för skogsbranden och Mike McMillan, talesman för räddningstjänsten, förklarar att de som trotsar uppmaningarna om att evakuera, stannar kvar på egen risk och inte kommer få någon hjälp.

– Om de väljer att stanna, och brandsituationen blir, som vi säger, väldigt dynamisk och farlig, så kommer vi inte riskera våra liv för dem, säger han.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.