Skräck i Staffanstorp: "De låste in mig på toaletten och slog mig"

Publicerad 24 maj 2018 kl 13.50

Inrikes. Joakim Lamotte har besökt den lilla orten Staffanstorp i Skåne, som numera är en plats fylld av våld och otrygghet. Så beskriver i varje fall flera av svenskarna staden. Kvinnor berättar för Lamotte om hur de blir sexuellt trakasserade, "söndermisshandlade" och får sina hundar stenade.

Gilla artikeln på Facebook

"Ökad otrygghet, våld, hot, sprängningar, dödslistor, knivbråk och gäng som gör att vanligt folk inte vågar sig ut. Nej, det handlar inte om förorter som Rinkeby eller Rosengård, utan om den lilla orten Staffanstorp i Skåne."

Så beskriver journalisten Joakim Lamotte sin senaste Sverigerapport på sin Facebook.

Den här gången har han alltså besökt Staffanstorp i sydvästra Skåne, som bland annat för några veckor sedan drabbades av ett uppmärksammat knivdåd där en 16-årig pojke fick allvarlig skador. En ensamkommande från Afghanistan häktades sedan för dådet.

– De hotar via mina söner att de ska spräcka mig, att de ska knulla mig. De har misshandlat min yngsta son, säger en kvinna i Joakim Lamottes livesändning från igår.

En annan kvinna förklarar hur hemtjänsten är rädda för att gå på stadens torg på kvällen, eftersom "gäng" samlas där.

En yngre kvinna berättar sedan hur hon på sin tidigare skola dagligen blev sexuellt trakasserad och tafsad på.

– De låste in mig på toaletten och slog på mig med band. De tafsade och juckade på mig. Allting. Det hände varje dag.

Även utomhus blir hon angripen.

– Plötsligt kan de gå fram och ta mig på brösten. När jag smällde till killen kom hela familjen och sade till mig att jag är en liten hora, att jag ska hålla käften. När jag är ute och går med mina hundar så kastar de sten på hundarna, fortsätter hon och påpekar att hon är rädd för vad som i framtiden ska hända med hennes syskonbarn och kusiner.

Ytterligare en kvinna berättar om hur hon blev "söndermisshandlad" av ett gäng på 15 personer.

En mamma förklarar även att de drabbade barnen uppmanar sina föräldrar att inte göra något, då kommer gängen hämnas på barnen.

– Du som förälder vågar alltså inte säga till?, undrar Joakim Lamotte.

– Nej, svarar mamman. Det gör jag inte. Då får min son på huvudet.

Men mitt under livesändningen kommer det plötsligt fram en advokat och förnekar hela den här skräckbilden av Staffanstorp. Han har nämligen haft det "hur lugnt som helst" under våren. Advokaten menar vidare att Joakim Lamottes hemsida är "förskräcklig" att läsa. Enligt advokaten är det helt fel att bidra till "hets" i samhället och Lamotte gör ingen nytta för Stafffanstorp, säger han rakt i ansiktet på journalisten.

Men då blir den yngre kvinnan som blivit sexuellt trakasserad och fått sina hundar stenade upprörd och konfronterar juristen med hårda ord. Hon frågar om han skämtar och undrar varför han blundar för verkligheten. Enligt henne går det inte att förneka alla vittnesmål som berättar om de många och allvarliga problem som finns i staden.

Hela sändningen går att se HÄR.


Nyheter från förstasidan

Israels förre ledare fotad hos Epstein – med unga kvinnor

Kamouflerad Ehud Barak togs på bar gärning utanför lyxhuset. Har också tagit emot tiotals miljoner i investeringar från pedofilbankiren.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Jan Tullberg om att försörja välfärdskungar eller nomenklatura.0 

Mer från Inrikes

Vetenskap

Anorexia kopplas till gener. Sjukdomen inte bara psykiatrisk, enligt storstudie.0 

Spektakulära fyndet: 210.000 år gammal mänsklig skalle i grekisk grotta. Människan kan ha funnits i Europa 150.000 år tidigare än man trott.0 

Kultur

James Bond ersätts av kvinnlig afrikan i nästa film. Hon spelar "agent 007" i kommande Bondfilmen.0 

Världens dyraste gitarr såld. Fender-gitarr gick för 37 miljoner kronor.0