Skräck i Staffanstorp: "De låste in mig på toaletten och slog mig"

Publicerad 24 maj 2018 kl 13.50

Inrikes. Joakim Lamotte har besökt den lilla orten Staffanstorp i Skåne, som numera är en plats fylld av våld och otrygghet. Så beskriver i varje fall flera av svenskarna staden. Kvinnor berättar för Lamotte om hur de blir sexuellt trakasserade, "söndermisshandlade" och får sina hundar stenade.

Gilla artikeln på Facebook

"Ökad otrygghet, våld, hot, sprängningar, dödslistor, knivbråk och gäng som gör att vanligt folk inte vågar sig ut. Nej, det handlar inte om förorter som Rinkeby eller Rosengård, utan om den lilla orten Staffanstorp i Skåne."

Så beskriver journalisten Joakim Lamotte sin senaste Sverigerapport på sin Facebook.

Den här gången har han alltså besökt Staffanstorp i sydvästra Skåne, som bland annat för några veckor sedan drabbades av ett uppmärksammat knivdåd där en 16-årig pojke fick allvarlig skador. En ensamkommande från Afghanistan häktades sedan för dådet.

– De hotar via mina söner att de ska spräcka mig, att de ska knulla mig. De har misshandlat min yngsta son, säger en kvinna i Joakim Lamottes livesändning från igår.

En annan kvinna förklarar hur hemtjänsten är rädda för att gå på stadens torg på kvällen, eftersom "gäng" samlas där.

En yngre kvinna berättar sedan hur hon på sin tidigare skola dagligen blev sexuellt trakasserad och tafsad på.

– De låste in mig på toaletten och slog på mig med band. De tafsade och juckade på mig. Allting. Det hände varje dag.

Även utomhus blir hon angripen.

– Plötsligt kan de gå fram och ta mig på brösten. När jag smällde till killen kom hela familjen och sade till mig att jag är en liten hora, att jag ska hålla käften. När jag är ute och går med mina hundar så kastar de sten på hundarna, fortsätter hon och påpekar att hon är rädd för vad som i framtiden ska hända med hennes syskonbarn och kusiner.

Ytterligare en kvinna berättar om hur hon blev "söndermisshandlad" av ett gäng på 15 personer.

En mamma förklarar även att de drabbade barnen uppmanar sina föräldrar att inte göra något, då kommer gängen hämnas på barnen.

– Du som förälder vågar alltså inte säga till?, undrar Joakim Lamotte.

– Nej, svarar mamman. Det gör jag inte. Då får min son på huvudet.

Men mitt under livesändningen kommer det plötsligt fram en advokat och förnekar hela den här skräckbilden av Staffanstorp. Han har nämligen haft det "hur lugnt som helst" under våren. Advokaten menar vidare att Joakim Lamottes hemsida är "förskräcklig" att läsa. Enligt advokaten är det helt fel att bidra till "hets" i samhället och Lamotte gör ingen nytta för Stafffanstorp, säger han rakt i ansiktet på journalisten.

Men då blir den yngre kvinnan som blivit sexuellt trakasserad och fått sina hundar stenade upprörd och konfronterar juristen med hårda ord. Hon frågar om han skämtar och undrar varför han blundar för verkligheten. Enligt henne går det inte att förneka alla vittnesmål som berättar om de många och allvarliga problem som finns i staden.

Hela sändningen går att se HÄR.


Åtalet mot AFA

Bekräftades vara äkta – nu tätnar mysteriet. Besättningen berättar om filmerna från närkontakten som militären först försökte mörka.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

"Därför stämmer jag Swedbank". Widar Nord om sin tvist med S-märkta bankjätten.0 

Slipper svara – varje gång. Ordföranden ingriper så fort banken får en svår fråga från Fria Tiders chefredaktör Widar Nord.0 

Mer från Inrikes

Trump Jr uppmanar till bojkott av sociala mediejättar

Gör Telegram till sin primära plattform.. "Jag vill ha en plats där idéer konkurrerar med varandra."0 

SMHI klass 3-varnar för snökaos i Västerbotten

Högsta varningsklassen.. Kan störa elförsörjning och telekommunikationer.0 

Regeringen "ställer om" Sverige till "klimatekonomi"

Presenterar hundra olika åtgärder.. "Vi lägger grunden för en långsiktig och hållbar omställning av samhället."0 

Kultur

Phil Spector död i corona. Demonproducenten och mördaren har avlidit.0 

Breaking Bad-stjärnan kritisk till "cancel culture". Samhället har blivit hårdare och mindre tolerant, enligt Bryant Cranston.0