"SHOW ME YOUR MONEY": Romerna, som ska utvisas, band fast sina offer medan de åkte till bankomaten för att ta ut pengar från mannens kort.

Skräcknatten: Hotade par i 60-årsåldern med yxa och våldtäkt under brutala rånet

Publicerad 11 januari 2017 kl 13.10

Inrikes. Fem romer från Rumänien i åldrarna 18-28 döms nu till fängelse och utvisning för att, maskerade och beväpnade, ha brutit sig in hos och rånat ett par i en villa i Härnösands kommun. Under det våldsamma rånet passade romerna på att tafsa på kvinnan mellan benen och hota att våldta och döda henne.

Gilla artikeln på Facebook

© Polisen

Romerna besöker bankomaten i samband med rånet. (Klicka för större bild.)

© Polisen

Yxan hittades vid en vägkant (Klicka för större bild.)

Det var på natten den 30 augusti 2016 som romerna, efter att ha kört 74 mil från Uddevalla till Härnösand, maskerade sig med huvor och beväpnade sig med knivar och yxor. Målet var ett par i 60-årsålden som en av romerna varit anställd av under våren och försommaren 2016.

När de kom fram till parets hus krossade de ett fönster i entrédörren och tog sig in.

Kvinnan i huset gick ner för trappan när hon hörde oljuden. En av romerna drog då ned henne på golvet och förde sin hand mot hennes underliv, enligt domen. De viftade med yxan och knivarna och hotade att våldta och döda henne om de inte fick som de ville.

Mannen låg och sov på soffan i vardagsrummet när de maskerade rånarna kom in och skrek "show me your money!". Han visade dem var pengarna fick, och sedan vände de upp och ned på huset i jakt på andra värdesaker.

De hittade två bank och krävde mannen på pinkoderna. Därefter band de fast paret och åkte till bankomater och tog ut pengar innan de reste tillbaka till Uddevalla.

Ångermanlands tingsrätt gör bedömningen att den bevisning som lagts fram visar att männen begått gärningarna tillsammans och på tisdagen dömdes de därför samtliga för rån och bedrägeri.

Fyra av romerna döms till fängelse i tre år och den fjärde döms till fängelse i ett och ett halvt år med hänsyn till att han var 18 när brotten begicks. Samtliga ska utvisas till Rumänien efter avtjänade straff. De ska också betala skadestånd till paret med sammanlagt cirka 150.000 kr.


Installerade övervakningskamera. Den skräckinjagande "mannen med ljuset" visade sig vara verklig.0 Plus

Trio våldtog tonårsflicka i bil i en timme. Skrattade när de sprang och hämtade sin kompis Omar – så att han också skulle få våldta.0 Plus

Ekonominyheter

USA förbjuder banker diskriminera politiskt

"Folkvalda, inte banker, ska bestämma vad som är lagligt".. Nu skärper federala bankmyndigheten OCC rätten till bankkonto för amerikanska individer och företag.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.