Foto: Alaska Department of Fish and Game

Skräp i havet får hemska följder för djuren

Publicerad 15 februari 2012 kl 07.00

Utrikes.En ökad mängd skräp och dumpade fiskeredskap i världshaven hotar Alaskas sjölejon. Nu släpper myndigheterna en video och flera bilder som visar hur djuren fastnar i fiskelinor, drag och allmänt skräp från människor.

Gilla artikeln på Facebook

Om simmande sjölejon eller sälar fastnar i fiskeredskap eller skräp så leder det ofta till att de sjunker och drunknar. Exakt hur många djur som dör varje år på grund av nedskräpningen vet ingen, men forskare i Alaska undersöker just nu varför både sälar och sjölejon minskar i antal.

En allt högre jaktskicklighet hos späckhuggare har tidigare angetts som en del av förklaringen. Men nu varnar myndigheterna för att fiskeredskap och ökad nedskräpning från människor också hotar sälarna och sjölejonen.

Myndigheterna har nu släppt en rad bilder från forskarnas expeditioner som visar hur sälar och sjölejon fastnar i cirkelformade fiskeredskap, krokar och linor. Genom bilderna och en video hoppas Alaskas fiske och naturvårdsverk att människor ska vara försiktigare och använda andra sorters redskap i framtiden.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.