Våldtäktsmannen Hassan (till höger) får stanna i Sverige.

Skulle byta kön – blev våldtagen

Publicerad 2 maj 2021 kl 19.19

Inrikes. Kvinnan i Stockholm hade inlett en process för att byta kön. Men innan hon hade hunnit genomföra könsbytet blev hon våldtagen av en mer än dubbelt så gammal afrikan som tog kontakt med henne utanför Burger King.

Gilla artikeln på Facebook

Den autistiska kvinnan föddes som kvinna men har enligt domen "under en längre tid genomgått en könsbekräftande utredning för att senare förhoppningsvis behandlas med hormoner och operas för att bli kille".

Vid 23-tiden den 24 februari 2020 fick hon skjuts till Odenplan i Stockholm för att besöka en väns lägenhet i området. Hon insåg att han hade glömt nycklarna till lägenheten och gick därför mot tunnelbanan för att åka hem.

Utanför Burger King vid Odenplan kom Hassan, som är medborgare i Tanzania, fram till kvinnan och började prata med henne medan de satt på en bänk. Plötsligt tog Hassan ett hårt tag om hennes underarm. Det var sent på natten och folktomt och kvinnan kunde inte be någon om hjälp, så hon vågade inte göra motstånd när han förde henne till sin lägenhet, där han enligt domen våldtog henne.

Kvinnan uppger sig ha mått mycket dåligt efter våldtäkten. Hon har haft "flashbacks", panikattacker och ångest. Hon hade aldrig tidigare haft samlag med någon "s.k. cisman", står det i domen.

Den idag 40-åriga afrikanen har nu dömts av Stockholms tingsrätt till två och ett halvt års fängelse. Hassan ska vara kvar i häkte till dess att domen vinner laga kraft. Han ska också betala 115.000 kronor i skadestånd till offret.

Kammaråklagare Daniel Strand hade inte yrkat på utvisning, så afrikanen får vara kvar i Sverige efter avtjänat straff.


Invandrarvåldtäkter ska skapa "mångfärgad framtid", hoppas läkare. Uppmanar "svarta, judar, handikappade och frimurare" att "kasta sig över högerfittorna".0 Plus

Forskarna: Så stor är egentligen intelligensklyftan. Närmare 10.000 deltagare detaljstuderades och fick både gener och IQ testade.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Al-Saaids falska PCR-tester fanns på FHM:s hemsida

"Värderar inte aktörerna eller metoderna". Nu riskerar huvudmannen Hammad Al-Saaid livstids fängelse.0 

Ekonominyheter

"Säkra" indikatorn avslöjar dramatisk utveckling för bitcoin

Teorin: Kursen "smäller" innan helgen.. En av de mest tillförlitliga indikatorerna ger fullt utslag.0 Plus

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Dokument från "Green Deal" läckt. Nu sätter EU-kommissionen stopp för "gratisenergin" på landsbygden.0 

Vetenskap

Forskare lyckades korsa apa med människa. Amerikanskt experiment föll väl ut.0 

Kultur

Nationalmuseum: Tavla som visar fiskare i båt är rasistisk. Sprider idé om "nedärvda folkliga särdrag".0