Foto: Polisen

Ville hjälpa till - blev våldtagen

Publicerad 8 februari 2012 kl 15.18

Inrikes.Den unga kvinnan bjöd in en mörkhyad man i sin bostad så att han skulle slippa vänta på en taxi i kylan. När han väl kommit in så våldtog han henne, enligt åtalet.

Gilla artikeln på Facebook

Det var den 13 november förra året som kvinnan blev våldtagen av den mörkhyade mannen i en lägenhet i Tromsø, enligt tidningen Nordlys.

Klockan var runt tre på natten när kvinnan, rejält berusad, hade lämnat en nattklubb i stan för att ta sig hem ensam. Hon träffade en man som var på väg åt samma håll och när de kommit fram till hennes bostad sade han att han skulle ringa en taxi, och hon erbjöd honom då att komma in för att slippa vänta ute i kylan.

Därefter hävdar kvinnan att hon blev våldtagen i vardagsrummet. En begagnad kondom med den tilltalades DNA har också hittats i ett hörn av rummet. Kvinnans trasiga trosor och strumpbyxor hittade polisen i badrummet. Undersökningen vid akuten bara några timmar senare dokumenterade skador som kan tyda på att hon har utsatts för något annat än frivilligt sex, bland annat blåmärken och märken från stryptag.

Den tilltalades vittnesmål har ändrats mellan polisförhören, skriver Nordlys. Enligt tidningen ska han först ha sagt att de träffades på klubben och tog taxi, men han har nu ändrat sig till att de gick.


Video: Skulle återförenas med sin mor efter sju år. Då angrep 15-åringen henne med sparkar – för att försvara pappans "heder".0 Plus

Ensamkommande flyktingbarn

Bisarra förklaringen. "Mamma glömde bort när jag var född."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Feministen Cissi Wallin döms för grovt förtal

Får villkorlig dom. Ska betala skadestånd på 90.000 kronor.0 

Ekonominyheter

Klarnas kreditförluster fördubblade när fler än någonsin söker skuldsanering

Inkassojättens kundförluster 1,2 miljarder.. "Det finns ett stort behov" av att slippa betala i Sverige nu, enligt Kronofogden.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.