Det var vid Trollbackevägen i Kalmar som våldtäktstrion gick till attack.

Småbarnsmamma tog kvällspromenad – blev gruppvåldtagen av flyktingbarn

Publicerad 2 maj 2018 kl 13.44

Inrikes. Kalmarkvinnan överfölls och gruppvåldtogs av tre flyktingbarn. I samband med våldtäkten tog afghanerna ett mycket kränkande fotografi där de poserade med offret. Nu döms två av dem till kort ungdomsvård. Den ene fick asyl trots att han bedömdes som vuxen.

Gilla artikeln på Facebook

Kvinnan, som är småbarnsmamma, hade i september 2017 haft en middagsbjudning hemma i sin och makens bostad i Kalmar.

Fram på kvällen tog hon en kvällspromenad för att piggna till, eftersom hon skulle lämna ett barn på dagis dagen efter.

På vägen hem började kvinnan, som lider av en sjukdom, må dåligt och ringde till sin man för att be honom att möta upp henne.

Då dök plötsligt tre flyktingbarn upp och började följa efter henne medan de pratade med varandra på sitt språk.

När småbarnsmamman kom förbi en plats vid Trollbackevägen där det fanns odlingslotter tog en av männen tag i henne hårt och afghanerna tvingade med sig henne in på en småväg.

När de kommit en bit in kastade de ner henne på marken.

– De skrattade åt mig som om det var något roligt. De drog av mig byxor och trosor, berättade offret under rättegången.

Sedan hjälptes afghanerna till med att hålla fast och våldta småbarnsmamman i tur och ordning.

Den djupt chockade kvinnan hittades senare av polisen, som hade blivit kontaktade av hennes oroliga man.

– När hon kom hem från sjukhuset var hon i ett fruktansvärt skick. Jag hoppas att jag aldrig behöver se henne så igen, sade maken under rättegången.

I samband med gruppvåldtäkten tog flyktingbarnen ett fotografi med kvinnan. Bilden visar henne när hon ligger utslagen på marken samtidigt som den ene våldtäktsmannen håller en hand på hennes bröst och pekar med långfingret mot henne.

Enligt tingsrätten har flyktingbarnen "genom att ta fotografiet visat en särskild hänsynslöshet och råhet".

Två av afghanerna har identifierats och döms nu av Kalmar tingsrätt till sluten ungdomsvård i 11 månader respektive 1 år och 2 månader. Båda utvisas också ur Sverige.

Den ene av dem döms som under 18 trots att han bedömdes som vuxen av Migrationsverket. Han beviljades ändå uppehållstillstånd som "alternativt skyddsbehövande" eftersom Migrationsverket ansåg att det fanns "ett personligt hot och att han som vuxen inte har något nätverk och att en internflykt inte är möjlig".

Den andre våldtäktsmannen hade redan fått beslut från Migrationsverket om att han skulle utvisas, och beslutet fastställdes av Förvaltningsrätten i Malmö i februari i år.

Kvinnan har mått mycket dåligt efter gruppvåldtäkten, men försöker hålla sig samman för sina barns skull. Hon vågar inte gå ut när det är mörkt, undviker folksamlingar och har fått gå i terapi.


Bland varsomhelstare och någonstansare. Joakim Andersen om den globala klassens lågintensiva krig mot sina undersåtar.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Alexander Bards rasande attack mot DN:s chefredaktör. "Fy fan vilken falsk jävel han är, det öppna samhällets allra största fiende."0 

Mer från Inrikes

Vetenskap

Svenska forskare kan ha hittat fungerande botemedel mot fetma – utan biverkningar. Kan reglera hur mycket och hur snabbt maten bryts ner.0 Plus

Folkslag bär på unika gener från förhistorisk apmänniska. Spår av utdöda arten dröjer sig kvar – mitt i tredje världen.0 Plus

Kultur

PK-storm mot Stephen King. Kritiserade kvotering av ickevita i filmroller.0