Genrebild.

Snart kommer 5.000 nya invandrare – flygs in från Afrika och Mellanöstern

Publicerad 21 december 2018 kl 17.13

Inrikes. Regeringen har i dag beslutat att ge Migrationsverket i uppdrag att även under år 2019 "vidarebosätta" 5.000 så kallade kvotflyktingar till Sverige. Invandringen kommer ske i nära samarbete med FN:s globalistiska flyktingorgan UNHCR, meddelar övergångsregeringen på fredagen.

Gilla artikeln på Facebook

Kvotflyktinginvandringen till Sverige fortsätter. Nästa år kommer tusentals nya invandrare, har regeringen idag beslutat.

Det var i den migrationspolitiska överenskommelsen hösten 2015 som regeringen och de andra partierna i den invandringsliberala sjuklöverkartellen, alltså därtill Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna och Kristdemokraterna, kom överens om att Sverige successivt skulle öka antalet kvotflyktingar till 5.000 per år innan mandatperiodens slut.

Nu kommer beskedet att Migrationsverket ska hämta hit ytterligare 5.000 invandrare från Afrika och Mellanöstern nästa år.

– Det handlar om att erbjuda skydd för de mest utsatta flyktingarna samtidigt som vi tar ett gemensamt ansvar i EU tillsammans med de stora flyktingmottagande länderna i världen, säger migrationsminister och biträdande justitieminister Heléne Fritzon (S) idag.

Migrationsverket nådde också nyligen 2018 års mål med överföring av 5.000 så kallade "flyktingar och andra skyddsbehövande" genom vad myndigheten namngett "vidarebosättning" i Sverige.

2018 togs invandrarna från länder som Niger, Egypten och Turkiet.

Så här beskrivs förra årets flyktingkvot i ett av Migrationsverkets dokument:

"Innan en person reser till sitt nya hemland undersöker IOM (International Organization for Migration) om hon eller han klarar en flygresa. Det handlar bland annat om att ta reda på om personen är gravid i ett sent skede eller har en sjukdom som gör det omöjligt att resa... Migrationsverket eller svensk ambassad utfärdar utresetillstånd eller provisoriskt främlingspass och International Organization for Migration (IOM) arrangerar kvotflyktingens resa. En svensk kommun tar emot på flygplatsen. I kommunen finns en bostad för flyktingen och nu startar integrationsarbetet."

I dokumentet anges också Mellanöstern, Afrika och Asien (afghaner) som uttagningsområden.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Här har bostadspriserna mer än fördubblats – på ett par år

"Absurda" prisstegringen fortsätter.. Lista: Gatorna i Sverige där bostädernas värde ökar allra snabbast.0 Plus

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Jan Tullberg. Tankebrott förhindras genom implicita ledtrådar i de begrepp som används.0 

Vetenskap

Google-visselblåsaren: "En orwellsk mardröm till censurmaskin". Zachary Vorhies om tiden hos IT-jätten och efterspelet.0 

Kineserna kan ha tagit emot "meddelande från utomjordingar". Radiosignaler från galax tre miljarder ljusår bort.0 Plus

Kultur

Death metal-version av Gretas tal tar nätet med storm. "Skräckinjagande" musikvideon får miljontals visningar.0 

Vänsterextremist åtalad för attack mot Dan Park. Hällde milkshake över gatukonstnären under AFS-möte.0