Soldiers of Odin
Den 41-åriga kvinnan har lagt upp en bild på Facebook som föreställer hennes blåslagna lår.

Afa beväpnade sig med järnrör och misshandlade Soldiers of Odin-kvinna i Jönköping

Publicerad 8 januari 2017 kl 17.51
Av Mattias Albinsson

Inrikes. En 41-årig kvinna i medborgar­gardet Sodliers of Odin miss­handlades natten till söndagen av en grupp vänster­extremister från Antifascistisk aktion (Afa).

Gilla artikeln på Facebook

Misshandeln inträffade vid halv två-tiden på natten utanför gamla tändsticks­fabriken i Jönköping. Lokalen används numera som skatte­finansierat kulturhus. Det var enligt uppgift där Afa samlades före och efter misshandeln.

Medborgargardet var under natten ute på någon slags patrullering i Jönköping. Enligt uppgifter i sociala medier ska Soldiers of Odin ha sökt upp Afa med anledning av att en av medborgargardets medlemmar tidigare i veckan fått sin bil uppeldad. Afa anklagas för att ligga bakom det brandattentatet.

Medlemmar i Soldiers of Odin skriver på en av gardets slutna Facebook­sidor att vänster­extremisterna beväpnat sig med batonger och järnrör. De ska först ha slagit ned kvinnan och därefter fortsatt att misshandla henne när hon låg ned på marken. Bland annat fick hon slag över revbenen och mot ryggraden.

Enligt Fria Tiders källor är den misshandlade kvinnan inte känd av polisen sedan tidigare.

När Fria Tider pratar med Christer Wiktorsson som är vakthavande befäl på Jönköpings­polisen bekräftar han att det var Soldiers of Odin och Afa som var inblandade i bråket.

– Det kan man nog säga att det är bekräftat att det var de två, säger han.

– I övrigt har jag inga kommentarer eftersom det är åklagarna som tagit över förundersökningen.

Polisen grep sammanlagt 12 personer med anledning av händelsen. Enligt polisens hemsida upprättades totalt tre anmälningar om misshandel, men Wiktorsson kan inte svara på om de andra två misshandlade tillhör Soldiers of Odin eller Afa. Han kan heller inte svara på vilka grupperingar de 12 gripna tillhör.

Fria Tider har sökt Soldiers of Odin för mer information.

Artikeln är uppdaterad.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Miljoner i presstöd till arabisk tidning

Al Kompis beviljas stöd.. Men majoriteten av följarna bor inte i Sverige.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.