Soran Ismail: Jag har "bevisligen" gjort saker kvinnor inte velat

Publicerad 17 april 2021 kl 10.56

Radio & TV. Den kurdiske vänsterkomikern Soran Ismail har "bevisligen" gjort saker med kvinnor som de inte velat. Det erkänner han i ett inlägg på Instagram.

Gilla artikeln på Facebook

Soran Ismail anklagades för våldtäkt av flera kvinnor under #metoo-hösten 2017. En förundersökning om våldtäkt inleddes, men lades ned. Istället dömdes förra året en kvinna för grovt förtal för att hon i inlägg i sociala medier anklagat Ismail för sexuella övergrepp. Domen har överklagats.

Tidigare i månaden sändes dokumentären "Persona non grata" på SVT. Dokumentären har från flera håll anklagats för att vara "stötande" och allt för fokuserad på att sprida den kurdiske komikerns narrativ.

SE ÄVEN: Soran Ismail talar ut i SVT efter Metoo: Vill ligga med "jättemånga människor"

"Människor ifrågasätter min kvinnosyn"
Nu gör Soran Ismail, med anledning av reaktionerna på dokumentären, ett antal "förtydliganden" i ett inlägg på Instagram.

"Under stora delar av mitt vuxna liv har jag levt måttlöst och exceptionellt när det handlar om mina sexuella relationer till kvinnor. Jag förstår att det jag gjort inte har varit normalt. Jag förstår också hur jag uppfattas och att människor ifrågasätter min kvinnosyn", skriver han.

Soran Ismail fortsätter därefter med att påpeka att han "aldrig har gjort något som [han] har trott har varit emot någons vilja", att han "varit övertygad om att vi har velat samma saker" men att han "bevisligen haft fel ibland".

Soran Ismail vill nu be de kvinnor han sårat om ursäkt. I ett mejl till Expressen skriver han att "många ser mig säkert som något slags odjur" men att han vill bli en bättre människa och "vara med och förändra och förbättra det samhälle vi lever i tillsammans”.


Fria Tider avslöjar. Statliga mediejätten mörkade om varför muslimska familjen skickas hem.0 Plus

Liberala floskeln "Vi är alla afrikaner" utmanas av spektakulärt fynd. Människoliknande varelser i Europa vid en tid då våra påstådda förfäder i Afrika såg ut som apor, enligt ny studie.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Allt fler villor säljs innan visning

Rekordfesten på bostadsmarknaden.. "Piserna börjar pressas upp till nivåer som inte är långsiktigt hållbara."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.