Polska asylbilderna
Försvarsministern och högsta chefen för säkerhetstjänsten presenterade asylsökarnas bilder under måndagens presskonferens.

SR om ko-gate: "Det är inte Sabrullah på bilden"

Publicerad 30 september 2021 kl 07.48

Media. Den polska regeringens beslut att offentliggöra bilder från afghanska asylsökares telefoner som visar terror- och sexbrott får nu kritik i Sveriges Radio. Enligt Ekot är det inte asylsökaren Sabrullah som har sex med en ko på en av bilderna, och nu anklagar polska liberaler regeringen för fake news.

Gilla artikeln på Facebook

Enligt Ekots "Östersjökorrespondent" Lubna El-Shanti visar den bild på tidelag med en ko som hittades i den afghanske asylsökaren Sabrullahs telefon inte Sabrullah själv, utan en annan person. Bilden har nämligen funnits tillgänglig länge på nätet, enligt statsradion.

Vad det finns för fördelar med att släppa in män i landet som har kosexbilder på sina mobiltelefoner förklarar statsradion dock inte.

SR har även intervjuat den liberala polska Europaparlamentarikern Róża Thun som är kritisk till att regeringen offentliggör asylsökarnas terror-, pedofil- och djursexbilder.

– Det skapar bara rädsla och ilska i samhället, säger hon till Sveriges Radio.

Andra menar att utvecklingen inte minst i Sverige visar att det finns skäl att vara orolig för brottslighet om man släpper in asylsökare i landet.


Coronavaccin

Blodbad vid jättelikt invandrarbråk. Migrationsverkets beslut: "Omänskligt" att skicka afghanen tillbaka till Ungern trots avslag på asylsökan.0 Plus

Nyheter från förstasidan


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.