Polska asylbilderna

Sabrullah våldtog en ko – nu väntas han få asyl

Publicerad 29 september 2021 kl 06.45

Utrikes. På telefoner tillhörande gripna illegala invandrare som trängt in från Vitryssland identifierade polska myndigheter inte bara avrättnings- och terrorvideor utan också pedofila övergrepp och tidelag, skriver polska TVP. Flera av invandrarna kan ha varit på väg till Sverige för att få asyl av Migrationsverket.

Gilla artikeln på Facebook

Försvarsminister Mariusz Błaszczak medgav under en presskonferens att "även om politisk korrekthet föreskriver att vi inte ska prata om detta så sätter vi vårt lands säkerhet framför allt annat", skriver TVP.

– Det här handlar inte om att stigmatisera någon, utan om att presentera fakta som visar vad det är för några som tar sig över vår gräns. Vi måste dela dessa resultat med allmänheten och prata om det provocerande beteendet från vitryska myndigheter, konstaterade Kamiński vidare.

I praktiken är det inte bara Vitryssland som är transitland utan också Polen, då de flesta asylsökare tar sig vidare till länder som Sverige, där de som kommer från Afghanistan väntas få asyl nästan automatiskt.

Stanisław Żaryn, talesman för Polens nationella samordnare för säkerhets- och underrättelseväsendet, sade att invandrarna under förhör hade försökt dölja sin identitet eller dölja information som är obekväm för dem, samt försökt radera innehållet på sina telefoner.

– Säkerhetspersonal som undersökt identiteten och trovärdigheten hos människor som vistas i bevakade asylboenden hittade bevis på pedofil aktivitet och tidelag, sade han.

– Bilderna visar fotografier från immigranttelefoner som kan tyda på att de lider av allvarliga sexuella störningar.

En av bilderna visade en hur afghanen Sabrullah hade samlag med en ko. Sabrullah hade tagit sig in på Polens territorium illegalt via balkanrutten och sedan Vitryssland.

Försvarsminister Mariusz Błaszczak bedömer att bilderna på Sabrullah visar vilka utmaningar som Polen och dess soldater står inför när det gäller att hantera asylsökare vid gränsen.


Åtalet mot AFA

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Machetegäng rånar mäklare på Rolexklockor

Nya fallet efter visning i Västerås.. Tidigare blev en mäklare av med en klocka värd 100.000.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.