Trafikljus i Stockholm blir permanent homosexuella

Publicerad 25 juni 2020 kl 15.41

Inrikes. Stockholms stad får nu permanenta homosexuella trafikljus på sex platser i staden, uppger Stockholm Direkt idag.

Gilla artikeln på Facebook

Redan 2017 började Stockholm sätta upp homosexuella trafikljus i staden för att belysa så kallade hbtq-frågor. Sedan har de satts upp varje år under Prideveckan.

Men nu ska ljusen bli permanenta, något Miljöpartiet strävat efter hela tiden.

I års genomförs Pride digitalt på grund av coronasmittan. I stället för att som tidigare placera alla trafikljus runt Östermalms IP, har man nu satt upp dem på sex olika platser i staden.

– Och sedan får de helt enkelt sitta kvar. Jag ser ingen anledning att flytta på dem sen. Precis som vi har Herr och Fru Gårman. Att kunna ha samkönade trafikljus är ytterligare ett sätt att visa upp att det stereotypt manliga i trafikmiljön inte har samma roll längre och i det här fallet framförallt lyfta HBTQ-rörelsen och dess betydelse för stan, säger trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) till Stockholm Direkt.

Trafikljusen kommer placeras vid följande gator: Mäster Samuelsgatan vid Drottninggatan, Hornsgatan vid Mariatorget, Ringvägen – Skansbrogatan, Telefonvägen – Mikrofonvägen (Telefonplan), Norr Mälarstrand – Polhemsgatan, Karlavägen vid Nybrogatan.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0