Trafikljus i Stockholm blir permanent homosexuella

Publicerad 25 juni 2020 kl 15.41

Inrikes. Stockholms stad får nu permanenta homosexuella trafikljus på sex platser i staden, uppger Stockholm Direkt idag.

Dela artikeln

Redan 2017 började Stockholm sätta upp homosexuella trafikljus i staden för att belysa så kallade hbtq-frågor. Sedan har de satts upp varje år under Prideveckan.

Men nu ska ljusen bli permanenta, något Miljöpartiet strävat efter hela tiden.

I års genomförs Pride digitalt på grund av coronasmittan. I stället för att som tidigare placera alla trafikljus runt Östermalms IP, har man nu satt upp dem på sex olika platser i staden.

– Och sedan får de helt enkelt sitta kvar. Jag ser ingen anledning att flytta på dem sen. Precis som vi har Herr och Fru Gårman. Att kunna ha samkönade trafikljus är ytterligare ett sätt att visa upp att det stereotypt manliga i trafikmiljön inte har samma roll längre och i det här fallet framförallt lyfta HBTQ-rörelsen och dess betydelse för stan, säger trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) till Stockholm Direkt.

Trafikljusen kommer placeras vid följande gator: Mäster Samuelsgatan vid Drottninggatan, Hornsgatan vid Mariatorget, Ringvägen – Skansbrogatan, Telefonvägen – Mikrofonvägen (Telefonplan), Norr Mälarstrand – Polhemsgatan, Karlavägen vid Nybrogatan.


Nyheter från förstasidan

Uppgift: 77 döda i israelisk attack mot matkö

"Massaker." Offren ska ha väntat på att ta emot förnödenheter.0 

Ekonominyheter

Skjuter i höjden. En bitcoin kostar nu 62.000 dollar.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0 

Över 100.000 män har undersökts. Men nu stoppas studien – eftersom resultatet är "rasistiskt".0 Plus

Vetenskap

Tre nya minimånar upptäckta i vårt solsystem. Hittades runt Neptunus och Uranus.0 

Cambridge-forskare: I princip noll svarta på toppositioner om meritokrati tillämpas. Vädjar till etablissemanget att acceptera den biologiska verkligheten.0 Plus

Kultur