Inger Støjberg tillsammans med sin svenske kollega Morgan Johansson (S).

Danska ex-ministern: "Invandringen har skadat Danmark långt mer än den gynnat oss"

Publicerad 23 augusti 2020 kl 20.33

Utrikes. Invandringen från tredje världen, och då i synnerhet invandringen av muslimer, har varit väldigt skadlig för Danmark. Det skriver Danmarks förra migrationsminister Inger Støjberg (Venstre) i en debattartikel.

Dela artikeln

"Man kan lika gärna vara ärlig och säga som det är: ​​Den icke-västliga och då främst den muslimska invandringen har skadat Danmark långt mer än den gynnat oss."

Så inleder Støjberg en debattartikel som nyligen publicerades i danska kvällstidningen BT.

Støjberg påpekar att det finns en hel del icke-västliga invandrare som klarar sig bra i det danska samhället, "men det finns också alltför många som inte gör det." Hon nämner eskalerande våldsbrottslighet, krav på särrättigheter, utnyttjande av bidragssystem, bristande respekt för danska myndigheter och otrygghet på gatorna som exempel på invandringens baksidor.

Inger Støjberg har suttit i Folketinget för Venstre sedan 2001 och var mellan 2015 och 2019 Danmarks migrationsminister. Hon gjorde sig under de fyra åren känd som en hårdför politiker som skärpte migrationspolitiken rejält. 2017 uppmärksammades hon för en bild på Facebook där hon firade med tårta att Danmark genomfört sin femtionde åtstramning på invandringsområdet.

Den tårtfirande ministern väckte avsky i inte minst Sverige, och på bland annat Sveriges Radio fullständigt brast det på redaktionen när medarbetarna spydde galla över henne via etern.

– Hon ser ut som en nyfrälst som just träffat Jesus, hette det i den statliga radion när de kommenterade bilden på henne.

– Som Lasse Kronér på tjack, fortsatte hånet.

Men det ohövliga skattefinansierade åsiktsmaskineriet på andra sidan Öresund tycks inte ha avskräckt Inger Støjberg. Hon fortsätter förorda åtstramningar av invandringspolitiken och vill bland annat utvisa alla kriminella invandrare.

"All erfarenhet visar att resocialiseringsprogram är ett slöseri med energi på denna typ av brottslingar", skriver hon och fortsätter: "Det här är människor som inte är till någon nytta och som vi så otroligt enkelt klarar oss utan i Danmark."


Nyheter från förstasidan

Kamala Harris: Jag ska vinna mot Trump

"Jag är hedrad." Starkt impopulära vicepresidenten bekräftar att hon ställer upp i valet.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.