Stor mobb stormade nattklubb i Stockholm

Publicerad 21 juli 2019 kl 11.35

Inrikes. Ett 20-tal personer trängde sig under natten förbi ordningsvakterna och in på en nattklubb på Norrmalm i Stockholm. Polisen lyckades avlägsna 17 personer med en inhyrd buss.

Gilla artikeln på Facebook

Det var klockan 02.21 under natten till söndagen som polisen fick larmet om att en nattklubb i centrala Stockholm hade stormats.

– Det var en form av större ordningsstörning där ett 20-tal personer ska ha trängt sig in och uppträtt mycket hotfullt, säger Anders Mattsson, vakthavande befäl vid polisen till TT.

17 personer avlägsnades och två omhändertogs med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer. En av personerna, en man som omhändertogs med stöd av lagen om berusade personer är även misstänkt för hot mot tjänsteman, våldsamt motstånd, narkotikabrott genom eget bruk samt brott mot dopingslagen.

Polisen har även upprättat anmälan angående olaga intrång, förgripelse mot tjänsteman samt misshandel.

Vakthavande befäl Peter Asp säger till TT att polisen är van vid att hantera folksamlingar i samband med demonstrationer och idrottssammanhang men att detta verkar ha varit "något helt annat".


"Enda sättet att stoppa rasismen." Välj: "Invänta er död" eller begå självmord.0 Plus

Bland varsomhelstare och någonstansare. Joakim Andersen om den globala klassens lågintensiva krig mot sina undersåtar.0 Plus

Vansinneskörningen i Malmö

Körde sin Mercedes rakt in i parkerade bilar under vansinnesfärd. Mammans ben var "söndertrasat" när den 21-årige bidragstagaren valde att avvika i riktning mot Rosengård.0 Plus

Ekonominyheter

Klarnas kreditförluster fördubblade när fler än någonsin söker skuldsanering

Inkassojättens kundförluster 1,2 miljarder.. "Det finns ett stort behov" av att slippa betala i Sverige nu, enligt Kronofogden.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0