HEJ DÅ. Denna muslimska familj är född och uppväxt i Storbritannien – nu har deras medborgarskap dragits in eftersom de stöder muslimsk terrorism.

Storbritannien drar in medborgarskap för muslimska extremister

Publicerad 8 december 2014 kl 19.19

Utrikes. Storbritannien har börjat dra in medborgarskapet för muslimska extremister – även sådana som är födda i landet, rapporterar Daily Mail idag.
– De vill bringa död och förödelse till Storbritannien, USA och andra västländer, säger den brittiska inrikesministern Theresa May som förklaring till sitt beslut.

Gilla artikeln på Facebook

© FCO

Storbritanniens inrikesminister Theresa May.

Storbritannien har tidigare meddelat att man överväger att dra in medborgarskapet för muslimer bosatta i Storbritannien som krigar för Islamiska staten eller på andra sätt sympatiserar med eller stöder muslimsk extremism.

Idag offentliggjorde slutligen den brittiska inrikesministern Theresa May att hon gett order om att annullera medborgarskapet för fyra muslimer från Storbritannien – trots att tre av dem är födda och uppväxta i landet.

De fyra som nu berövats sina medborgarskap, och alltså inte är välkomna "hem" igen, är en muslimsk familj som just nu befinner sig i Pakistan. Den 51-åriga pappan i familjen och hans tre söner uppges alla ha täta kopplingar till den muslimska terrororganisationen Al Qaida.

– Islamiska staten och deras västerländska krigare framträder nu som ett av de allvarligaste hot vi möter. De har visat sin brutalitet genom att mörda, våldta och tortera, män, kvinnor och barn i de områden de kontrollerar och genom att mörda västerländska gisslan, inklusive brittiska medborgare, på de mest bestialiska sätt, sade May förra månaden.

– Isis har inte gjort någon hemlighet av att de vill bringa död och förödelse till Storbritannien, USA och andra västländer, fortsatte hon.

May förklarade samtidigt i sitt tal att Isis inte är den enda muslimska terrororganisation som hotar landet – även terrorgrupper som Boko haram i Nigeria, Al Qaida i stora delar av Mellanöstern och Centralasien samt den somaliska terrogruppen Al-Shabab, som har ett utbrett stöd bland sverigesomalier, pekade hon ut som hot.

Omkring 500 muslimer från Storbritannien beräknas ha anslutit sig till Islamiska staten i Irak och Syrien och de riskerar nu samtliga att få sina medborgarskap indragna. Dessutom riskerar uppenbarligen muslimer, som öppet sympatiserar med eller stöder andra muslimska terrororganisationer än Isis, att bli av med sina medborgarskap.


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Trumps handelspolitik kommer till Europa, skriver Dan Ahlmark. Den politiska globalismen kan bli nästa område som omdanas.0 

Mer från Utrikes

Vetenskap

Studie: Afrikaner härstammar från okänd art. Bär på särskild "spök-dna" som saknas hos européer och asiater.0 Plus

Forskarlarmet: Svenska politiker struntar helt i gifterna i dricksvattnet. Vet inget om frågan, som inte alls finns på agendan.0 Plus

Kultur

LO rensar ut manlig arbetarkonst. Stor del av konstsamlingen slumpas bort och skänks till Myrorna.0 

Judisk grupp stoppar Roger Waters. Pink Floyd-stjärnan anklagas för att vara antisemit.0