" /> " /> " />
LondonPhotoProject/Commons

Storbritannien köpte lyxvilla till bidragsfamilj - för 13 miljoner kronor

Publicerad 16 augusti 2012 kl 21.21

Utrikes.En arbetslös arabisk sjubarnsmor insisterar på att hennes familj "har rätt" att bo i en lyxvilla värd 1,25 miljoner pund, eller drygt 13 miljoner kronor, på skattebetalarnas bekostnad. Detta trots att invandrarfamiljen nyligen har slagit sönder stora delar av fastigheten.
- Det är min rätt att bo i ett hus som detta, säger Manal Mahmoud till Daily Mail.

Gilla artikeln på Facebook

Fastigheten hade nyligen renoverats för drygt en miljon kronor när araben och hennes sju barn flyttade in i den viktorianska flerterassvillan. Politikerna hade gått med på att låta skattebetalarna stå för hälften av kostnaden för renoveringen, eftersom man var mån om att boendet skulle anstå den omvittnat kräsna araben.

Tydligen blev invandrarfamiljen ändå inte nöjda med boendet, varför sönerna omedelbart började ha sönder huset i protest. Familjen skräpade även ned, förde oväsen och skapade otrygghet i det annars så lugna överklassområdet i Fullham i västra London.

Enligt Daily Mail har den arabiska familjen redan blivit känd som "familjen från helvetet" av grannarna, och nu riskerar de att vräkas eftersom de utsatt fastigheten och närområdet för ett "förfärligt beteende".

Av polisanmälningarna framgår en rad exempel på antisocialt beteende: Fastighetens uppfart har slagits sönder, dörrar står på vid gavel och skräp och möbler har dumpats i trädgården.

Trots att familjen är berättigad till socialbidrag och säger sig inte ha råd att sköta om huset, så kör de enligt Daily Mail en Mercedes och har låtit utrusta huset med dyra elektroniska varor, bland annat en widescreen plasma-tv och en bärbar dator.

Sjubarnsmamman bor just nu i huset med sina sex barn, som är mellan 5 och 17 år gamla. Den äldste sonen, som är 19 år, avtjänar för närvarande ett fängelsestraff för narkotikahandel.

- Jag har rätt att bo i ett hus som detta, även om jag inte betalar för det och även om jag får socialbidrag, säger mamman till Daily Mail och fortsätter:

- Det är rimligt att staten fixar det åt oss.

- Jag vet att min son har gjort lite fel men det betyder inte att alla mina barn gör detsamma.

Kvinnan uppger också att grannarna klagar eftersom hyresvärden trodde sig hyra ut huset till kommunens tjänstemän. När politikerna istället inhyste en i alla fall delvis kriminell familj på den dittills så lugna gatan kände sig hyresvärden och grannarna lurade.

- De vill inte ha en utlänning här, förklarar mamman.

På bilderna i Daily Mails reportage kan en ung arab ses komma ut ur fastigheten och konfrontera den brittiska kvalitetstidningens fotograf.

"Angry: A young man thought to be one of Mrs Mahmoud's sons came out of the house and swore at photographers outside", konstaterar Daily Mail i bildtexten till en bild där mannen ses ge fotografen fingret.

Manal Mahmoud fick brittiskt medborgarskap 2005, bara fem år efter att hon ankom till Storbritannien. I den nu chanserade fastigheten lade man in nytt golv, renoverade ytskikten och installerade ett nytt kök innan hon flyttade in för tre år sedan. Idag är stora delar av huset helt förstört.

- Jag har inte råd att hålla på med skötsel av fastigheten. Jag har bara mitt socialbidrag. Jag bryr mig inte ett smack om ifall folk kallar mig otacksam, säger kvinnan till Daily Mail.

Nu riskerar hon emellertid vräkning efter att hyresvärden, Sue Cummings, lagt märke till att hennes söner har "trashat" två av sovrummen.

- Fastigheten är en enda röra. Möbler står på tomten och har stått utomhus i månader, säger en polisman till Daily Mail.

Det är inte första gången som brittiska politiker upplåter överklassbostäder till bidragstagare från tredje världen. Under 2010 framkom att en familj bestående av somaliska asylsökare hade fått en skattefinansierad villa värd 12,5 miljoner kronor i Kensington, västra London, efter att ha klagat på att deras tidigare bostad låg i en "dålig" del av staden.

I februari visade det sig att minst 100 familjer som fick bostadsbidrag bodde i luxuösa hem och fick socialbidrag som räckte till att finansiera avbetalningar på bostadslån i tiomiljonerkronorsklassen.

Mer än 30 av dessa familjer hade fått mer än 1 500 pund per vecka i socialbidrag, vilket omräknat i svensk valuta innebär en inkomst på 63 300 kronor i månaden efter skatt. Detta för att upprätthålla en "flott levnadsnivå" - mer än tre gånger så hög som den nationella medelinkomsten i Storbritannien.

Av de 100 bidragsfamiljerna hade 60, alltså fler än hälften, dessutom en hyra som betalades av skattebetalarna och som översteg 50 000 kronor i månaden, enligt myndigheten för arbete och pensioner vars uppgifter Daily Mail citerar.

I ett tredje fall förra året uppdagades att en somalisk familj fått en villa värd 21 miljoner kronor i West Hampstead, norra London, som även den betalades av skattebetalarna.

Samtidigt fick en afghansk sjubarnsmor över 130 000 kronor i socialbidrag i månaden för att kunna bo i ett mansion värt 13 miljoner kronor i Acton, västra London, eftersom kommunen ansåg att hennes tidigare bostad inte var stor nog.


Kriget mot veden

Löfven försökte förbjuda vedspisar 2017. Nu ska en ny avgift på "virkesupplag" vid vägar bli regeringens nya sätt att komma åt "gratisenergin" på landsbygden.0 Plus

Människans natur

Svenskar tål bara 4 procent invandrare, visar ny forskning. Sen flyttar de från bostadsområdet, enligt en avhandling från Linnéuniversitetet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ali Esbati (V): "Rasism" att kommentera hur jag går

Blev tillsagd att inte gå i bredd. Ville berätta för dottern att "de små signalerna" driver rasismen bland svenskar.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.