JACKPOT: Betsson, med vd:n Pontus Lindwall, 55, i spetsen tilldöms nu 3 miljoner i advokatkostnader. Trolljägaren och juristen Mårten Schultz, 47, är med och delar på beloppet.

Storseger för Betsson mot spelberoende man

Publicerad 16 mars 2021 kl 06.07

Ekonomi. Spelbolaget Betsson gjorde rätt när de utsatte en spelberoende 54-åring för uppsökande och påträngande marknadsföring trots att han nyss förlorat 7 miljoner kronor på bolagets tjänster. Det tycker i alla fall Stockholms tingsrätt som nu dömer 54-åringen att betala ca 3 miljoner kronor i advokatarvode till bolaget – varav 80.000 kronor går till juristen och "trolljägaren" Mårten Schultz.

Gilla artikeln på Facebook

Den spelberoende mannen överförde ca 7 miljoner kronor till sitt spelkonto på Betsson och omsatte totalt 150 miljoner kronor på sitt spelande där.

Så fort han trappade ned på sitt spelande hörde Betsson av sig med olika erbjudanden och gratisspel för att få honom att börja spela igen, vilket han också gjorde, och förlorade mer pengar. När han till sist sökte läkarhjälp, blockerade sitt spelkonto och diagnosticerades som spelberoende hade hans drygt 20 åriga företag gått i konkurs och alla pengar var slut. Han stämde därför bolaget för att få tillbaka sina pengar.

Men nu finner Stockholms tingsrätt att bolaget gjorde rätt som kontaktade mannen med olika spel-erbjudanden trots att han spelat bort många miljoner. Bolaget kunde nämligen, enligt tingsrätten, inte gissa sig till att någon som spelar för 150 miljoner kronor skulle vara spelberoende.

”Även om det av utredningen framgår att BML Group (Betsson) i viss mån har kunnat följa hans spelande är det heller inte visat att bolaget kan antas ha haft sådan vetskap”, skriver Patent- och marknadsdomstolen vid Stockholms tingsrätt i sin dom i målet.

”Marknadsföringen kan därför inte anses ha varit aggressiv”, tycker domstolen.

Betsson åberopade ett slarvigt skrivet rättsutlåtande av juristen Mårten Schultz, en professor i juridik som främst är känd för att jaga invandringskritiker i tv-programmet Trolljägarna med Robert Aschberg.

Stockholms tingsrätt dömer nu mannen att betala Betssons rättegångskostnad på 2.921.680 kronor, varav 2.841.680 kronor avser advokatarvode och 80.000 kronor avser arvode till Mårten Schultz för det korta rättsutlåtandet.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Klarna värt 262 miljarder när svenskar lånar till flygtaxi och hemkörd mat

"Meet the jetsons".. Inkassojätten skär guld med pennkniv när Svensson lånar och glänser som aldrig förr.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.