Strandhäll blockerar kritiker på Twitter

Publicerad 18 augusti 2020 kl 18.09

Inrikes. S-toppen och tidigare ministern Annika Strandhäll har valt att blockera kritiker från att besvara hennes inlägg på Twitter. Hon kallar dem för "troll" och "nazister".

Gilla artikeln på Facebook

Det är den tidigare socialministern Annika Strandhäll som nu gör det omöjligt för användare att kritisera henne på Twitter.

Detta efter ett inlägg som hon skrev om mordet på John Hron 1995.

Bara de som hon själv följer, eller som hon väljer ut, kan nu svara på hennes inlägg.

Detta är en funktion som Twitter nyligen infört, och som kritiserats för att vara ett sätt för det vänsterliberala företaget att styra debatten.

"På förekommen så kommer jag under en tidsperiod begränsa svarsmöjlighet på mina inlägg till dem jag följer", skriver Strandhäll idag.

I kommentarsfältet gällande John Hron fick hon bland annat kritik för att hon inte ska ha kommenterat mordet på den 12-åriga flickan Adriana i Norsborg för ett par veckor sedan, som sköts ihjäl i samband med en gänguppgörelse när hon var ute med sin hund.

Hon får också kritik för att hon inte uppmärksammat Ikeamorden i Västerås i augusti för fem år sedan, där en afrikansk invandrare högg ihjäl en mamma och hennes son för att de "såg svenska ut".

Men enligt Strandhäll är det "troll" och "nazister" som angriper henne. 

"Svarstrådarna på mina tweets ska inte vara en scen för rasister, nazister, troll och diverse förvirrat högerfolk som relativiserar det råa mordet av nazister på en 14 åring pojke som offrade sitt eget liv för att rädda sin kamrat. Punkt", fortsätter ex-ministern.

Men kritiken fortsätter nu i andra trådar på mikrobloggen, där hon bland annat kallas för feg.


Great Reset

"Great Reset", "Build Back Better"... Globala eliten påstås förbereda radikal dystopisk "ny världsordning" med Trump röjd ur vägen.0 Plus

Nya Sverigebilden

Den politiska korrektheten har sprängt alla gränser, enligt danska profilen. "Krävs fackmän inom psykiatrin" för att beskriva det politiska tillståndet i Sverige.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

"Därför stämmer jag Swedbank". Widar Nord om sin tvist med S-märkta bankjätten.0 

Vetenskap

Så drabbas DIN ekonomi av satsningen på vindkraft. Svenska forskare sågar "energiomställning" från kärnkraft.0 Plus

Kultur

Phil Spector död i corona. Demonproducenten och mördaren har avlidit.0 

Breaking Bad-stjärnan kritisk till "cancel culture". Samhället har blivit hårdare och mindre tolerant, enligt Bryant Cranston.0