Svarta vandaliserar Black lives matter-målningar i New York

Publicerad 21 juli 2020 kl 11.02

Utrikes. Svarta aktivister har vid upprepade tillfällen senaste veckan vandaliserat Black lives matter-målningar i New York i USA.

Gilla artikeln på Facebook

Främsta måltavlan för vandalismen är den på Fifth Avenue på Manhattan där orden "Black lives matter" skrivits med stora gula bokstäver på gatan. Målningen har gjorts precis utanför Trump Tower på direktiv från stadens demokratiske borgmästare Bill de Blasio som en markering mot den republikanske presidenten.

Aktivister som inte sympatiserar med den antivita rörelsens budskap har vid flera tillfällen hällt färg över målningen för att vandalisera den. En av de mer ihärdiga aktivisterna, som ligger bakom flera av attackerna mot målningen, är Bevelyn Beatty.

I flera videoklipp som sprids i sociala medier syns hur den 29-åriga afroamerikanskan vandaliserar gatumålningar, ensam eller tillsammans med andra svarta aktivister. I videoklippen uttrycker Beaty stöd för polisen och säger att Black lives matter inte handlar om att värna svarta människors liv.

– Om du som person stöder Black lives matter, yttrandet eller rörelsen: Om du är vit så hatar du svarta människor. Om du är svart så hatar du dig själv, hävdar hon i en video på Facebook.

I videon går hon därefter till attack mot de vänsterideal som Black lives matter står för. Hon kritiserar bland annat vänsterns attacker på kärnfamiljen, stöd till fria aborter och kopplingar till HBTQ-rörelsen.

Black lives matter-gatumålningar har under sommaren målats på ett flertal platser runt om i USA. Den mest kända är den som 5 juni målades på den del av 16th Street NW i Washington D.C som ligger närmast Vita huset. Området runt målningen har av stadens afroamerikanske borgmästare Muriel Bowser döpts om till Black Lives Matter Plaza.


Forskarna om plötsliga ombytet. Omvälvande händelse runt 1000 f.Kr. förklarar religiösa tabut.0 Plus

Ny studie om mirakeldieten. Överviktiga medelålders kvinnor fick äta obegränsat – rasade i vikt.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Löfven vill förbjuda "rasistiska organisationer"

"Ett hot mot vår demokrati." Deltagare i sådana grupper ska dömas till "särskilda straff".0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0