Microsoft lägger nu mejl från oss i mappen "Skräppost" på Outlook/Live/Hotmail. Kolla mappen om du väntar på mejl från oss.

SvD-stalinist räddar ansiktet på Obama

Publicerad 26 januari 2012 kl 20.25

Inrikes.Den populära amerikanska hockeymålvakten Tim Thomas vägrade följa med till Vita Huset för att besöka Obama. Då lät SvD sin tidigare aktivt stalinistiska sportreporter Janne Bengtsson rycka in till Obamas försvar.

Gilla artikeln på Facebook

Stanley Cup-vinnarlaget Boston Bruins besökte i början av veckan Vita Huset för att motta traditionsenliga gratulationer av president Obama. Lagets målvakt, Tim Thomas, valde dock att inte följa med - eftersom han inte ställer sig bakom Obamas politik.

Så fick man inte göra, tyckte SvD:s sportreporter Janne Bengtsson, som bestämde sig för att skriva en indignerad nyhetsartikel som utmålar Thomas som en extremist som "sätter sig själv före laget".

"Nu ifrågasätts den förre AIK-målvakten Tim Thomas i allt starkare ordalag", skriver Bengtsson, trots att fallet har fått måttlig uppmärksamhet i USA och Thomas ingår i en lång tradition av sportutövare som valt att inte delta i politiska evenemang.

Bengtsson uppmärksammar också att Thomas uttryckt stöd för Glenn Beck.

"Thomas har tidigare öppet deklarerat att han stödjer den konservative medieprofilen Glenn Beck, en Tea Party-favorit som nyligen uttalade sig om de norska ungdomar som mördades på Utöya: 'det var skottlossning på ett politiskt läger som påminner lite om Hitlerjugend. Jag menar, vem är det som anordnar läger för ungdomar som handlar om politik? Det är alarmerande', ansåg Beck i ett radioprogram."

Janne Bengtsson har varit aktiv medlem i det stalinistiska och sovjetvänliga Arbetarpartiet kommunisterna (APK), som bildades 1977 som en utbrytargrupp ur dåvarande VPK, enligt Contra. Detta sågs uppenbarligen inte som något problem för moderata SvD, som anställde Bengtsson så tidigt som 1983. Om Bengtsson fortfarande är aktiv som stalinist eller inte är oklart.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Orbán: Mitt folk är min främsta prioritering

Har Helmut Kohl som rättesnöre inom EPP-gruppen. Kommer inte stödja invandringsvurmare som EU:s framtida ledare.0 

Ekonominyheter

Fler än nånsin vill sälja sin bostadsrätt

Antalet begagnade bostadsrätter till salu fortsätter skena.. "Vi har nu ett rekordutbud av bostadsrätter", uppger Hemnets talesperson Staffan Tell.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Jan Tullberg om politikens trilemma. "Alla liberaler är inte komfortabla med att majoriteten ska bestämma."0 

Vetenskap

Husses stress smittar av sig på hunden. Stressnivåerna hos hundar och deras ägare följer varandra.0 

Familj får 100.000 kronor efter unikt myntfynd på tomten. Skånska familjen fann över 20 mynt som är 300 år gamla.0 Plus

Kultur

Skogsturken-frisbeen till salu. Auktioneras ut på Tradera – av han "som kasta".0 

Lars Vilks skulptur brann upp. "Helt nedbrunnen."0