Fredrik Reinfeldt.

Sven Otto Littorin till Fredrik Reinfeldt: "Du försnillar vårt arv!"

Publicerad 2 december 2017 kl 10.01

Inrikes. Den tidigare arbetsmarknadsministern Sven Otto Littorin går nu till hårt angrepp mot sin förre chef och statsminister Fredrik Reinfeldts uttalande om att asylinvandringen är det bästa som hänt Sverige.
– Faktum är att jag blir förbannad på ett rent personligt plan. Det är mitt arv också som försnillas, skriver Littorin i ett inlägg på Facebook.

Gilla artikeln på Facebook

Det var i en intervju med Expressens "Bara politik" som förre statsminister Fredrik Reinfeldt tidigare i veckan hyllade den stora asylinvandringen till Sverige och jämförde den med att skaffa barn.

– Den som har lite större syn vet ju att barn växer upp och blir vuxna, de skaffar jobb och bidrar till samhället, och en dag visar det sig att det är de som hjälper dig. De som först sågs som en kostnad blir sen ditt livs bästa investering, sade Fredrik Reinfeldt.

I ett inlägg på Facebook går nu Sven Otto Littorin, arbetsmarknadsminister i Reinfeldts regering, till hårt motangrepp.

"Faktum är att jag blir förbannad på ett rent personligt plan. Det är mitt arv också som försnillas", skriver han och listar sedan allt hårt arbete som han och andra lade ner på att göra Sverige bättre.

"Det vore ju klädsamt att låta det goda resultatet av allt det bli eftermälet snarare än något slags politisk death wish och oförmåga att ens visa en liten insikt om var problemen finns idag eller var man själv har befunnit sig", fortsätter han.

Littorin menar att Fredrik Reinfeldt har en solklar dubbelmoral eftersom han först hade en "extremt hög svansföring i etiska frågor innan avgången", men sedan "inga betänkligheter i att kvittera ut full ersättning och lägga till övriga inkomster i bolag".

"Länge har jag hållit tyst, av respekt för att man ska låta gamla partiledare och andra partigängare glida in i dimman", påpekar Sven Otto Littorin.

Men nu bryter han alltså tystnaden och väljer att öppet kritisera Fredrik Reinfeldt. Detta förklarar Littorin på följande sätt:

"Eftersom föremålet själv envisas med att fronta med denna okunskap att problematisera eller se några egna brister så rinner bägaren till slut över. Det är en himla tur att dagens partiledning verkar ha det betydligt bättre förspänt när det gäller att hantera dagens samhällsproblem."

Sven Otto Littorin var arbetsmarknadsminister fram till juli 2010. Han var en av dem som byggde "Nya Moderaterna".


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Kraftig ökning av nystartade företag

Allt fler lockas av generösa stöden.. Kraftig uppgång av nystartade bolag sedan samma period 2019.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Varning för starka bilder! Bestialiskt rasvåld i amerikanska städer.0 

Mer från Inrikes

Vetenskap

De allra första djuren hade parasiter. Hittades hos armfotingar från en 525 miljoner år gammal havsbotten.0 

Svenska satsningen: Coronavaccin i form av nässpray. Ska kunna ges direkt i nässlemhinnan.0 

Kultur

Bryan Adams pudlar efter anklagelser om rasism. Skyllde viruset på "förbannade fladdermusätande jävlar".0 

Är negerbollen dansk?. Populärt bakverk med kontroversiellt namn firas idag.0 Plus