Gärningsmannen flyr efter attacken. Det 53-åriga offret svävar mellan liv och död.

"Svensk" attackerade kvinna – hoppade på hennes ansikte

Publicerad 15 september 2023 kl 17.46

Efterlyst. En 24-årig afrikan med svenskt medborgarskap misstänks för en bestialisk attack mot en kvinna i Nice i Frankrike. Mannen uppges vara efterlyst i Sverige efter att ha rymt från en rättspsykiatrisk klinik.

Dela artikeln

Mordförsöket på den 53-åriga kvinna skedde i gamla stan i Nice natten till i tisdags.

Övervakningsbilder visar hur gärningsmannen plötsligt fäller kvinnan till marken för att sedan bland annat hoppa på hennes huvud med båda fötterna. Därefter flyr han från platsen.

Enligt franska medier är den misstänkte 24-årige mannen efterlyst i Sverige efter att ha rymt från en rättspsykiatrisk klinik.

Han kunde gripas efter attacken och uppgav sig vara illegal invandrare från Angola. Det visade sig dock att han var svensk medborgare, rapporterar Nice-Matin.

Åklagaren Damien Martinelli har ännu inte kunnat fastställa någon koppling mellan gärningsmannen och offret eller motivet bakom våldsdådet.

Kvinnan är nedsövd och vårdas på en intensivvårdsavdelning på sjukhuset Pasteur 2. Hennes tillstånd är mycket allvarligt, och det är oklart om hon kommer att överleva.


Vet inget om frågan, som inte alls finns på agendan. Samtidigt rapporteras om uråldriga reningsverk och tiotusentals farliga ämnen i vattnet.0 Plus

Kolumn: Joakim Andersen. Sahra Wagenknecht höjer upprorsfanan mot PK-väldet och invandringen i sin nya bok.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Uppgift: 77 döda i israelisk attack mot matkö

"Massaker." Offren ska ha väntat på att ta emot förnödenheter.0 

Ekonominyheter

Skjuter i höjden. En bitcoin kostar nu 62.000 dollar.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.