" /> " /> " />

Svensk flicka gruppvåldtagen av invandrare –– då anordnas "manifestation mot rasism"

Publicerad 17 juli 2012 kl 16.08

Inrikes.Natten till torsdagen blev en svensk 18-årig flicka brutalt gruppvåldtagen av ett arabiskt-afrikanskt invandrargäng i Bollnäs. Nu ordnar kvinnor från orten en "manifestation mot rasism". Flickans pappa är djupt kritisk till tilltaget och kallar manifestationen "vidrig" och "ett slag på käften".

Gilla artikeln på Facebook

Den 18-åriga flickan var bara en av 21 svenska kvinnor som överfallsvåldtogs på bara tre dagar under förra veckans våldtäktsvåg. Invandrarna använde så grovt våld mot flickan att hon stundtals var medvetslös under våldtäkten.

Nu har tre kvinnor från Bollnäs fått nog. Men det är inte våldtäkterna de har fått nog av –– istället ska de anordna en "manifestation mot rasism".

Under manifestationen ska bland annat trollkarlen Jakob underhålla och berätta om hur magi är en universell form av underhållning, rapporterar lokaltidningen helahälsingland.se.

Det var efter att nazistiska Svenska Motståndsrörelsen genomfört en demonstration mot våldtäkterna i centrala Bollnäs i lördags som idén kläcktes.

– Jag såg dem inte på Brotorget, utan jag läste om dem på Facebook. Och jag blev så arg och tänkte att nu gör vi något mer än bara skriver, säger Ester Rogalski Åkerström, som är en av arrangörerna, till helahälsingland.se.

Pappan till den våldtagna flickan är inte alls imponerad över tilltaget. På manifestationens Facebooksida kallar han projektet ett "slag på käften" på hans dotter och vädjar till arrangörerna att ställa in spektaklet. Inlägget togs bort av sidans administratörer efter bara några timmar.

"Jag trodde sådana som ni kämpade för medmänniskor men tydligen tillhör väl inte min dotter dit i era ögon. Jag har nu märkt mycket väl vilka det är som bryr sig och tar hand om de drabbade och förtryckta i samhället och det är inte så kallade anti-rasister kan jag lugnt säga", kommenterar han i det nu borttagna inlägget.

Pappan skriver att han tänker ta med sin dotter och åka ifrån staden under manifestationen så att hon ska "slippa se, höra och uppleva detta vidriga sätt att hantera det som hon blev utsatt för".

"Förstår ni inte att ni sliter upp totalt allt! Vi sitter vakna dygnen runt och försöker på alla sätt stötta varandra att släppa hatet men det är helt omöjligt och denna manifestation ni tänker genomföra ökar vårat hat ännu mer!" fortsätter han.

"Detta är bedrövligt att ni går ut öppet med att det är helt okej att våldta och misshandla kvinnor. Att ni får tillstånd dessutom går över mitt förstånd."


Befolkningsbytet

Nytt rekord i utvandring. Siffror visar: Så flyr vi när tredje världen flyttar in.0 Plus

Fick orgasm av våldtäkten och stannade kvar för två till. "Tänkte att jag förtjänade det" – nu får Tinder-kvinnan 115.000 kr i skadestånd och mannen fängelse.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Biden försöker sätta kommunist på tung finanspost

Tunga protester från delstaterna och republikaner.. Vita huset vill att bankiren Saule Omarova tar över myndigheten OCC.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.