Foto: Thailändska polisen

Svensk terrorist gripen i Bangkok

Publicerad 15 januari 2012 kl 10.37

Inrikes.Polisen i Thailand säger sig ha gripit en svensk terrorist för att ha planerat ett stort terrordåd i Bangkok, skriver lokal media. Den gripne heter Atris Hussein och är 47 år.

Gilla artikeln på Facebook

Thailändska myndigheter säger att de fängsladet en svensk-libanesisk man i en räd mot den Iran-stödda organisationen Hizbollah, som planerat att slå till mot turistmål i Bangkok. USA ska ha varnat Thailand för att en möjlig attack var på gång bara några timmar tidigare.

Enligt Thailand har den misstänkte band till Hezbollah, den shiamuslimska islamistgruppen i Libanon som backas upp av Syrien och Iran. Gruppen är med på USA och EU:s terrorlistor.

Atris Hussein sitter i säkert förvar hos thailändska myndigheter sedan man grep honom på Suvarnabhumiflygplatsen i Bangkok den 12 januari. Men polisen jobbar med att finna ytterligare misstänkta, uppger polistalesmannen Piya Uthayo till Changrai Times.

Tidigt på söndagen hade svenska medier ännu inte startat någon kampanj för att få hem den misstänkte terroristen.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

"De har inte skapats på denna jord." Topphemlig militärgrupp ska ha säkrat material från besökare från rymden.0 Plus

Forskare vill utrota "fördomar" – med elektriska och magnetiska impulser mot hjärnan. "Exempelvis fördomen som leder till att terrorhandlingar kopplas till personer av arabiskt ursprung."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Tre döda i tågolycka i Skottland

Sex till sjukhus. Jordskred tros ligga bakom svåra tågolyckan.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Depression, bipolär sjukdom och schizofreni. Dansk forskningsstudie stärker sambandet mellan PK-åsikter och traditionell galenskap.0 Plus

Kultur

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0 

Vänsteraktivister rasar efter att svart komiker skämtat om slaveriet. Komediklubb attackeras efter politiskt inkorrekta skämt.0