Svenska läkare: "Emot etablerad vetenskap" att vaccinera 12-åringar mot covid-19

Publicerad 25 september 2021 kl 17.24

Inrikes. Folkhälsomyndighetens beslut att injicera 12-åringar med vaccin mot covid-19 strider mot etablerad vetenskap och kan leda till en upprepning av katastrofen med Anders Tegnells massvaccinering av barn mot svininfluensa 2009, varnar 24 specialistläkare i Läkartidningen.

Gilla artikeln på Facebook

Fram till 20 september 2021 hade det kommit in 76.295 biverkningsrapporter gällande coronavaccinerna, varav hittills 6.017 bedömts vara allvarliga. Ändå vill Folkhälsomyndigheten massvaccinera barn med de experimentella vaccinerna, ned till tolv års ålder.

Ovetenskapligt och i strid med beprövad erfarenhet, hävdar de 24 läkarna.

"Vi får under inga omständigheter upprepa de tragedier som kan kopplas till vacciner de senaste decennierna. Pandemrix mot svininfluensan orsakade narkolepsi hos minst 350 svenska barn. Dengvaxia, ett vaccin mot denguefeber, introducerades i likhet med covid-19-vaccinerna innan prövningarna var avslutade. 19 barn dog innan vaccinationerna stoppades", skriver de i sin debattartikel.

De påpekar också att en genomgången infektion ger en immunitet som är avsevärt bättre och håller längre än vaccination. Eftersom många barn redan har immunitet och barn som tillhör riskgrupper redan erbjudits vaccin framstår vaccineringen som onödig för barnen. Läkarna skriver:

"Det är stor skillnad på att vaccinera en 70-åring och en 12-åring, vars immunologiska och neurologiska system fortfarande utvecklas. Detta gör att barn potentiellt sett är mer sårbara och mottagliga för biverkningar än vuxna. Samtliga kända och okända risker måste vägas mot nyttan av vaccination, och för oss är det obegripligt att man kunnat landa i att förorda massvaccination mot covid-19 hos friska barn. Om man beslutar sig för att introducera en läkemedels­behandling till 100.000-tals barn får det inte finnas något som helst tvivel om huruvida nyttan överstiger riskerna".


Åtalet mot AFA

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Machetegäng rånar mäklare på Rolexklockor

Nya fallet efter visning i Västerås.. Tidigare blev en mäklare av med en klocka värd 100.000.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.