Sajten Motgift uppmanar svenskar att resa till Ukraina för att stödja revolutionen. Redan innan uppropet hade aktivister ur Nordisk Ungdom på egen hand rest till Ukraina, medan gatustriderna fortfarande pågick. Bilden visar en aktivist från Nordisk Ungdom bakom en barrikad i Kiev.
Nordisk Ungdom

Svenska nationalister till Ukraina

Publicerad 25 februari 2014 kl 21.33

Inrikes.Under parollen ”Frivilliga till Ukraina” uppmanas svenska nationalister att resa till Ukraina och delta i revolutionen som pågår i landet.

Gilla artikeln på Facebook

Det är Magnus Söderman som står bakom uppropet som publicerades på den nystartade sajten Motgift i lördags.

"Vi har nu fått möjligheten att kämpa för den europeiska identiteten; mot de antinationalistiska maktstrukturer som söker förslava oss och förvandla Europa till en överstatlig superstat. I denna stund står revolutionen och väger då globalisterna försöker tillskansa sig den största skeden vid grytan. Vår uppgift är att understödja de nationalistiska krafterna”, skriver Söderman, som också uppger att det handlar om civilt hjälparbete och inte om att delta i polisarbete eller militära insatser.

– Vi hoppas kunna hjälpa till dels ekonomiskt och dels med mankraft, det finns mycket som behöver städas upp och röjas upp nu. De får använda oss på det sätt de finner lämpligt, säger han till Expressen.

Söderman har tidigare haft en ledande roll i nazistiska Svenska motståndsrörelsen, men är numera verksam inom Svenskarnas parti. Han driver sajten Motgift tillsammans med Svenskarnas partis internationelle sekreterare Dan Eriksson och Jonas De Geer, före detta redaktör för den konservativa tidskriften Salt.

Gruppen som Söderman rekryterar är inte de första svenskarna som reser till Ukraina för att understödja nationalistiska grupperingar där. Tre medlemmar från den nationalistiska aktivistgruppen Nordisk Ungdom reste redan innan Södermans upprop, när gatustriderna fortfarande pågick, på egen hand till Kiev i syfte att visa stöd för revolutionen.

– Vi ville visa att vårt stöd till revolutionärerna var allvarligt menat och samtidigt knyta kontakter på plats, säger Patrik Forsén från Nordisk Ungdom till Nyheter Idag.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Ekonominyheter

Världselitens köp av privatjet skenar

Predikar "flygskam" för reguljärflygets resenärer.. Men själva slår kändisar och storbolag rekord i inköp av privatjet i år.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0