Sajten Motgift uppmanar svenskar att resa till Ukraina för att stödja revolutionen. Redan innan uppropet hade aktivister ur Nordisk Ungdom på egen hand rest till Ukraina, medan gatustriderna fortfarande pågick. Bilden visar en aktivist från Nordisk Ungdom bakom en barrikad i Kiev.
Nordisk Ungdom

Svenska nationalister till Ukraina

Publicerad 25 februari 2014 kl 21.33

Inrikes.Under parollen ”Frivilliga till Ukraina” uppmanas svenska nationalister att resa till Ukraina och delta i revolutionen som pågår i landet.

Gilla artikeln på Facebook

Det är Magnus Söderman som står bakom uppropet som publicerades på den nystartade sajten Motgift i lördags.

"Vi har nu fått möjligheten att kämpa för den europeiska identiteten; mot de antinationalistiska maktstrukturer som söker förslava oss och förvandla Europa till en överstatlig superstat. I denna stund står revolutionen och väger då globalisterna försöker tillskansa sig den största skeden vid grytan. Vår uppgift är att understödja de nationalistiska krafterna”, skriver Söderman, som också uppger att det handlar om civilt hjälparbete och inte om att delta i polisarbete eller militära insatser.

– Vi hoppas kunna hjälpa till dels ekonomiskt och dels med mankraft, det finns mycket som behöver städas upp och röjas upp nu. De får använda oss på det sätt de finner lämpligt, säger han till Expressen.

Söderman har tidigare haft en ledande roll i nazistiska Svenska motståndsrörelsen, men är numera verksam inom Svenskarnas parti. Han driver sajten Motgift tillsammans med Svenskarnas partis internationelle sekreterare Dan Eriksson och Jonas De Geer, före detta redaktör för den konservativa tidskriften Salt.

Gruppen som Söderman rekryterar är inte de första svenskarna som reser till Ukraina för att understödja nationalistiska grupperingar där. Tre medlemmar från den nationalistiska aktivistgruppen Nordisk Ungdom reste redan innan Södermans upprop, när gatustriderna fortfarande pågick, på egen hand till Kiev i syfte att visa stöd för revolutionen.

– Vi ville visa att vårt stöd till revolutionärerna var allvarligt menat och samtidigt knyta kontakter på plats, säger Patrik Forsén från Nordisk Ungdom till Nyheter Idag.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

SD-topparnas kärlek allt annat än besvarad. Regeringen i Israel vägrar att ens vistas i samma rum som "nynazistiska" svenska partiet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Knark ett problem på flera banker

"De flesta" svenska banker anlitar experter på droghantering.. Används för att sova, komma upp på morgonen, prestera bättre och klara vardagslogistiken.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Spotify och P3 i all ära. Men varför låter föräldrar sina barn lyssna på sånt här?0 

Därför glorifierar etablissemanget våldet i "orten". Joakim Andersen om Einárs död och den liberala medelklassens små psykopatologier.0 Plus

Mer från Inrikes

Riksåklagaren överklagar våldtäktsdom till HD

Ung kvinna våldtogs under knivhot.. Inte grovt brott, ansåg både tingsrätten och hovrätten.0 

Här blir guvernören misshandlad på scenen

Dramat i Iran fångat på film.. Angriparen kränkt för att hans fru blev vaccinerad av manlig läkare.0 

Vetenskap

Vikingar bodde i Amerika år 1021. Byggde hus på kontinenten för exakt 1.000 år sedan.0 

Gåtan löst: Där och då tämjdes de första hästarna. Gamla teorin om indoeuropéerna stämde.0 

Kultur

Rapparen: Spotify "en väg in i kriminalitet". "Det största du kan vara är en gangster med mikrofon".0