Foto: Richard of England/flickr

Svenskar vackraste folket

Publicerad 21 mars 2012 kl 22.16

Kulturnyheter.Den amerikanska resetidskriften Travelers Digest har gjort en topp 10-lista över länder med de snyggaste männen och kvinnorna. Precis som tidigare år hamnar Sverige på första plats.

Gilla artikeln på Facebook

Efter Sverige kommer Argentina på en stark andraplats. Därefter Ukraina, Ryssland, Bulgarien, Sydkorea, Colombia, Danmark, Holland och på 10:e plats Kanada.

"Första gången du besöker Sverige är det en overklig känsla när du inser att allt du har hört faktiskt är sant! Kvinnorna är långa, blåögda och har långt blont hår. Dessutom är de vänliga och rejält högutbildade", skriver Travelers Digest.

Listan över huvudstäder med vackrast kvinnor toppas av Kiev. Stockholm låg tidigare etta men har numera, av skäl som Fria Tider avstår från att spekulera i, åkt ned rejält.

“Kiev är utan tvekan den stad som har de vackraste kvinnorna i världen. Ett besök i Kiev är en fantastisk upplevelse och man kan inte tänka sig att vackrare kvinnor över huvud taget existerar", skriver reseredaktionen på Travelers Digest.

Precis som tidigare år så fanns inga länder från Mellanöstern eller Afrika med i topp 10. Förutom Colombia och Sydkorea har dessutom samtliga en vit majoritetsbefolkning, vilket lett till såväl anklagelser om rasism som till beröm för att tidningen förmår förhålla sig objektiv i ett tidevarv som som annars präglas starkt av politik.


Video: Skulle återförenas med sin mor efter sju år. Då angrep 15-åringen henne med sparkar – för att försvara pappans "heder".0 Plus

Asylkaoset

Afghanen dödade ung student när han misslyckades med att vålda henne. Vänsterextremister skrek "rasistpack!" åt ungdomar som protesterade mot bestialiska mordet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ikea drar tillbaka sin katalog – bild på afrikan "rasistisk"

"Vi är djupt ledsna." Rasistiskt med siffror på afrikanens tröja, enligt medarbetare.0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.