Foto: Pierre Amerlynck

Svenska pensionspengar upp i rök

Publicerad 20 mars 2012 kl 00.57

Inrikes.Svenskar som jobbat hårt i decennier för att få kunna njuta av en god pension på ålderns höst kan tvingas tänka om. Nu rekommenderar pensionsexperten Joel Dahlberg alla som vill ha en chans till en guldkantad pension att bli riksdagspolitiker.

Gilla artikeln på Facebook

Den globala finanskrisen äter inte bara upp befolkningarnas pensionstillgångar i länder som Grekland och USA - även Sverige har drabbats. Det är i alla fall slutsatsen i en ny bok skriven av ekonomijournalisten Joel Dahlberg.

Enligt DI.se kan "en blivande pensionär som räknar med att staten garanterar en rejäl pension när det är dags känna sig blåst." Joel Dahlberg varnar för att svenskarnas pensioner kan bli "hur låga som helst".

Svenska kommuner har sammanlagt pensionsskulder på 216 miljarder kronor och uppgifter i DI.se gör gällande att nästan fyra av tio kommuner är insolventa, vilket innebär att de inte anses kunna betala sina skulder längre.

- Den som vill sätta guldkant på sin pensionärstillvaro bör satsa på en karriär som riksdagspolitiker, deras pensioner räcker mer än väl till att sätta guldkant på tillvaron, upplyser Joel Dahlberg.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Kriget mot veden

Löfven försökte förbjuda vedspisar 2017. Nu ska en ny avgift på "virkesupplag" vid vägar bli regeringens nya sätt att komma åt "gratisenergin" på landsbygden.0 Plus

Människans natur

Svenskar tål bara 4 procent invandrare, visar ny forskning. Sen flyttar de från bostadsområdet, enligt en avhandling från Linnéuniversitetet.0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0