Sverigedemokraterna överväger misstroende mot Per Bolund

Publicerad 19 oktober 2021 kl 16.00

Inrikes. Sverigedemokraterna överväger att väcka en misstroendeomröstning mot mot miljö- och klimatminister Per Bolund (MP), rapporterar Dagens Industri.

Gilla artikeln på Facebook

– Det blir mer och mer farsartat hur man hanterar den här frågan, säger Mattias Bäckström, näringspolitisk talesperson för SD, till DI.

Frågan han syftar på är slutförvaret av kärnkraften. Östhammars kommun uppger sig vara redo att emot uttjänt kärnbränslet, men regeringen har dröjt med ett svar.

Något nytt besked kom miljö- och klimatminister Per Bolund inte heller med under en utfrågning i näringsutskottet på tisdagen, skriver DI.

Mattias Bäckström säger till tidningen att han kommer att gå till sin partiledare Jimmie Åkesson för att "ta frågan vidare om en eventuell misstroendeförklaring".


Bär på särskild "spök-dna" som saknas hos européer och asiater. Men forskarna vet inte vad det är för apmänniska som afrikanerna blandat sig med.0 Plus

Salivprover visar: Homofobi kan vara naturligt. Åsynen av hånglande män framkallar samma α-amylasnivåer som fluglarver och otäcka maskar, hos heterosexuella män.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Heilande S-minister i blåsväder

Ida Karkiainens vit makt-fester avslöjas av Nyheter Idag. "Har jag gjort det så är det ett försök att ironisera."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0