Sveriges värsta näthatare sosse

Publicerad 11 februari 2013 kl 02.02

Inrikes.Alla näthatare är sverigedemokrater, hävdade Jan Guillou i en krönika på söndagen. Men Sveriges värsta och mest aktiva näthatare är i själva verket, likt Guillou själv, socialdemokrat – och bland hans offer finns SD-kvinnor.

Gilla artikeln på Facebook

Den socialdemokratiska val- och kampanjarbetaren kunde gripas i Göteborg i höstas efter att polisen kunnat koppla hans DNA till innehållet i breven han skickat.

Mannen skickade hundratals brev – som ofta hade extremt grovt innehåll och innehöll rena dödshot – till hundratals mer eller mindre kända personer runtom i landet. Flera av dem var undertecknade med en moderat kommunpolitikers namn.

Lästes upp i tv
Ett av socialdemokratens offer är SVT:s programledare Anna Hedenmo, som för några dagar sedan läste upp ett av mannens hotbrev i Uppdrag Gransknings program om näthatet i Sverige.

"Gör du inte som jag säger så blir det kroppsstyckning och då kommer jag att steka dina bröst i smör", stod att läsa i brevet som Hedenmo läste högt ur.

Att det var en aktiv socialdemokrat som låg bakom hoten valde Uppdrag Granskning att inte nämna i sitt reportage.

SD-kvinna drabbad
Bland socialdemokratens andra offer finns en kvinnlig sverigedemokrat från Södermanland.

"Går du inte med på ett sexuellt umgänge utan kondom. Kommer jag att kroppsstycka dig, och steka dina vackra bröst i smör. Jag står helt och hållet bakom detta brev och är inte ett dugg rädd för rättsväsendet", stod att läsa i ett av breven som skickades till den kvinnliga politikern.

"Ren kannibalism"
Även kändisbloggaren Isabella "Blondinbella" Löwengrip fick ta emot mannens hotfulla brev – och blev så illa berörd av innehållet att hon blev tvungen att ta tabletter och gå i terapi.

- Det var ren kannibalism. Han skulle stycka mina kroppsdelar och äta dem. Det krävs en riktigt sjuk människa för att skriva så, berättade Löwengrip för gp.se.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Bok: Så klarar du livhanken i mångkultur. Mer magkänsla och mindre politisk korrekthet är experternas råd.0 Plus

Professor Paul Gottfried reder ut frågan som alla ställer sig. De ligger bakom västvärldens nya bisarra överideologi.0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Politikersonen hade kunnat få fängelse. Men de här ovanliga åtgärderna från polis och åklagare ledde till att Erik Reinfeldt kom undan med strafföreläggande.0 Plus

Vetenskap

Svensk studie: Vissa får för få antikroppar för att upptäckas. Alla undersökta coronapatienter hade antikroppar.0 

Forskare har lyckats studera extremt sällsynt grundämnde. Endast 70 mg astat finns i jordskorpan.0 

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0