Inbördeskriget i Syrien och Irak
Rostam Ghasemi tillsammans med Syriens president Bashar al-Assad.

Syrien söker närmare samarbete med Iran

Publicerad 6 januari 2015 kl 17.34

Utrikes. Den syriska regeringen meddelar idag att man söker närmare samarbete med Iran kring en lång rad frågor.

Gilla artikeln på Facebook

Bland annat hoppas den syriske presidenten Bashar al-Assad på ett utökat stöd från den iranska regeringen i kampen mot Islamiska staten och de olika rebellgrupperna i Syrien. Sammanlagt slåss omkring ett tusental olika rebellfraktioner, mot den syriska regeringen och mot varandra, om makten i Syrien.

Under gårdagen träffade Assad den högt uppsatte militärofficeren samt rådgivare åt Irans försvarsminister, Rostam Gasemi. Med på mötet fanns även Irans ambassadör i Syrien samt den syriske ambassadören i Teheran, meddelar den syriska regeringen på sin hemsida.

Iran har tidigare riktat luftangrepp mot Isis ställningar i framförallt Irak och ibland till och med koordinerat attackerna med ärkefienden USA. Det senaste utspelet kan tyda på att Iran involveras än mer i det pågående kriget som Iran officiellt benämnt som "orättfärdigt".

Den amerikanska krigsmaktens högkvarter Pentagon meddelade samtidigt under dagen idag att man genomfört en lång rad flygangrepp mot Isis olika ställningar i både Irak och Syrien. Bland annat har USA bombat flera av Isis ställningar i den syriska staden Kobani som ligger på gränsen till Turkiet.


Video: Kommer "aldrig i livet" flytta tillbaka. "För mycket våldtäkter, mord, knivhuggningar, halshuggningar, skjutningar, sprängningar, rån, allt."0 Plus

Ny studie ger överraskande resultat. Så nära var det att andra världskriget blev kärnvapenkrig.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Swish ligger nere igen. "Jobbar för fullt på det".0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.