"Tänk er en somalisk kvinna med IQ-nivå på 70 och burka" – nu har torgmötet polisanmälts

Publicerad 7 november 2019 kl 11.53

Inrikes. Organisationen "Stockholmare för ett suveränt Sverige" anordnade i helgen ett torgmöte som nu har polisanmälts för åsiktsbrott. Bland annat höll den före detta SD-politikern Henrik Agerhäll ett anförande om IQ-skillnader mellan olika folkslag.

Gilla artikeln på Facebook

© WP

Brott eller fakta? IQ-nivåerna i världen varierar kraftigt enligt Richard Lynn och Tatu Vanhanens index. Blå länder präglas av hög IQ, gula av låg IQ och röda av en snitt-IQ under 70, vilket i västvärlden räknas som att man är mentalt efterbliven och normalt innebär placering i särskolan.

Under sitt tal på torgmötet, som hölls på Raoul Wallenbergs torg i Stockholm på söndagen, tog Henrik Agerhäll bland annat upp det politiskt känsliga fakta­förhållandet att somalier enligt mätningar har en genomsnittlig IQ på "strax under 68".

– Om vi tänker oss en somaliska med 70 i IQ och burka. Det är möjligt att det går att övertala henne att ta av sig burkan, om man tycker sånt är viktigt, men vad ska man göra åt IQ-nivån? Det är ju inte möjligt att genomföra hjärntransplantationer, sade han.

Agerhäll tog även upp andra integrationsutmaningar som blir ett resultat av invandringen från Afrika och övriga tredje världen, samtidigt som vänsteraktivister på plats i bakgrunden vrålade om "rasism":

– Oavsett om den korrekta genomsnittliga IQ-nivån i det subsahariska Afrika ligger strax under 70 eller strax över 70 så tycker jag att det finns anledning att diskutera om vi ska ta in subsaharier i landet. Vad det är tänkt att de ska tillföra, vad är de bra till? Behöver vi fler människor som är duktiga på att hoppa, springa, spela trumma och rappa? Diskussionen om subsahariernas IQ-nivå skulle vi förstås ha fört väldigt noggrant innan den första subsahariern tilläts bosätta sig i Sverige, men bättre sent än aldrig.

Andra talare på mötet var gatukonstnären Dan Park och Ny Demokrati-profilen John Bouvin.

Polisen uppger för Expressen att torgmötet har polisanmälts för hets mot folkgrupp.

Henrik Agerhäll säger till Fria Tider att han inte vet om anmälan avser just hans tal:

– Jag pratade med Ola Österling på Stockholmspolisen som sa att det var en privatperson som lämnat in en ospecifik anmälan mot evenemanget och att polisen hade gjort bedömningen att rekvisitet för hets mot folkgrupp inte uppfylldes av demonstrationen. Det var ju lite tråkigt att inte anmälan var mer specifik men det var ett antal poliser på plats. För mig personligen var huvudsyftet med talet att tala om IQ-frågan med diverse poliser på plats på en offentlig plats för att pressa gränserna.


Som magi – spektakulära upptäckten. Så fungerar den mycket enkla och smärtfria terapin.0 Plus

Video: Skulle återförenas med sin mor efter sju år. Då angrep 15-åringen henne med sparkar – för att försvara pappans "heder".0 Plus

Ekonominyheter

Dyrare än någonsin bygga hus i Sverige

Kostnaderna steg 2,9 procent 2019.. Nu ökar Sverige försprånget – är redan dyrast i EU.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Joakim Andersen minns en av vår tids främsta tänkare.0 Plus

Vetenskap

Svenska forskare kan ha hittat fungerande botemedel mot fetma – utan biverkningar. Kan reglera hur mycket och hur snabbt maten bryts ner.0 Plus

Folkslag bär på unika gener från förhistorisk apmänniska. Spår av utdöda arten dröjer sig kvar – mitt i tredje världen.0 Plus

Kultur

Vrålade "Fuck Jimmie!" och visade rumpan i SVT. Kvinnliga artisten skrek ut politiska budskap och visade baken inför kameran.0 

PK-storm mot Stephen King. Kritiserade kvotering av ickevita i filmroller.0