Ted Cruz: Åtala borgmästare som låter vänstern misshandla

Publicerad 1 juli 2019 kl 16.57

Utrikes. Efter attacken mot journalisten Andy Ngo i Portland kräver den republikanske senatorn Ted Cruz rättsliga åtgärder mot politiker som beordrar polisen att inte ingripa mot våldsamma vänsterextremister.

Gilla artikeln på Facebook

I ett inlägg på Twitter uppmanar Ted Cruz de federala polismyndigheterna att "utreda och väcka talan mot borgmästare som av politiska skäl beordrat sina poliser att låta medborgare bli attackerade av inhemska terrorister".

Bakgrunden är lördagens vänsterextrema demonstration i Portland i Oregon där journalisten Andy Ngo blev överfallen och misshandlad av en grupp vänsterextremister.

Portlands borgmästare Ted Wheeler har enligt Breitbart fått hård kritik för att polisen inte ingripit mot stadens våldsamma vänsterextremister.

En liknande situation uppstod i samband med en högerdemonstration Charlottesville i augusti 2017. I det fallet förklarades demonstrationen olaglig i sista stund, varpå polisen drog sig tillbaka och lät stora mobbar av vänsterextremister gå till attack mot deltagarna. Efter en utredning av händelsen tvingades Charlottesvilles polischef att avgå.


Nyheter från förstasidan

Polisen får rätt att hacka mobiler

Får ta fram egna virusprogram. Regeringens förslag röstades igenom i riksdagen.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Trumps handelspolitik kommer till Europa, skriver Dan Ahlmark. Den politiska globalismen kan bli nästa område som omdanas.0 

Mer från Utrikes

Vetenskap

Studie: Afrikaner härstammar från okänd art. Bär på särskild "spök-dna" som saknas hos européer och asiater.0 Plus

Forskarlarmet: Svenska politiker struntar helt i gifterna i dricksvattnet. Vet inget om frågan, som inte alls finns på agendan.0 Plus

Kultur

LO rensar ut manlig arbetarkonst. Stor del av konstsamlingen slumpas bort och skänks till Myrorna.0 

Judisk grupp stoppar Roger Waters. Pink Floyd-stjärnan anklagas för att vara antisemit.0