Ted Cruz: Åtala borgmästare som låter vänstern misshandla

Publicerad 1 juli 2019 kl 16.57

Utrikes. Efter attacken mot journalisten Andy Ngo i Portland kräver den republikanske senatorn Ted Cruz rättsliga åtgärder mot politiker som beordrar polisen att inte ingripa mot våldsamma vänsterextremister.

Gilla artikeln på Facebook

I ett inlägg på Twitter uppmanar Ted Cruz de federala polismyndigheterna att "utreda och väcka talan mot borgmästare som av politiska skäl beordrat sina poliser att låta medborgare bli attackerade av inhemska terrorister".

Bakgrunden är lördagens vänsterextrema demonstration i Portland i Oregon där journalisten Andy Ngo blev överfallen och misshandlad av en grupp vänsterextremister.

Portlands borgmästare Ted Wheeler har enligt Breitbart fått hård kritik för att polisen inte ingripit mot stadens våldsamma vänsterextremister.

En liknande situation uppstod i samband med en högerdemonstration Charlottesville i augusti 2017. I det fallet förklarades demonstrationen olaglig i sista stund, varpå polisen drog sig tillbaka och lät stora mobbar av vänsterextremister gå till attack mot deltagarna. Efter en utredning av händelsen tvingades Charlottesvilles polischef att avgå.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Marginalen bank: Fel att beskriva våra lån som en gåva från skattebetalarna

"Är inte återbetalningsfria".. Så svarar banken på gårdagens artikel om subventionerade lån till kvinnor och minoritetsgrupper.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Brev till kultursidan. Omöjligt att förstå Sveriges nedgång utan att förstå ägandet, skriver Johan Alltman.0 

Vetenskap

Google-visselblåsaren: "En orwellsk mardröm till censurmaskin". Zachary Vorhies om tiden hos IT-jätten och efterspelet.0 

Kineserna kan ha tagit emot "meddelande från utomjordingar". Radiosignaler från galax tre miljarder ljusår bort.0 Plus

Kultur

Vänsterextremist åtalad för attack mot Dan Park. Hällde milkshake över gatukonstnären under AFS-möte.0 

Sabaton i allvarlig bilolycka. "Vi är glada över att vara vid liv."0