Teorin: Två män sköt Einár på 1,5 meters avstånd

Publicerad 22 oktober 2021 kl 14.52

Inrikes. Enligt uppgifter till Aftonbladet sköts artisten Nils "Einár" Grönberg, 19, på bara 1,5 meters avstånd i vad som beskrivs som en ”ren avrättning”. Två personer jagas nu för mordet.

Gilla artikeln på Facebook

På fredagseftermiddagen hade polisen fortfarande inte gripit någon. Polisen arbetade fortfarande på platsen vid lunchtid på fredagen.

– Vi är fullt medvetna om att det pågår konflikter i region Stockholm. Det kommer att tittas på i utredningen, säger Tove Hägg, presstalesperson hos polisen i region Stockholm, till Aftonbladet.

Enligt Expressen sågs två män klädda i svart springa från platsen efter mordet. Tidningen skriver att Einár var i sällskap med två andra artister när han mördades.

– Det finns personer som gjort observationer, som antingen observerat delar av skeendet eller hela, säger Ola Österling, presstalesperson vid polisen, till Expressen.

Nästa vecka skulle Einár ha vittnat i Vårbyrättegången, men åklagarna hyste ingen förhoppning om att han skulle delta frivilligt. Det kunde dock ha blivit aktuellt att hämta honom till rätten med polis.


Bär på särskild "spök-dna" som saknas hos européer och asiater. Men forskarna vet inte vad det är för apmänniska som afrikanerna blandat sig med.0 Plus

Salivprover visar: Homofobi kan vara naturligt. Åsynen av hånglande män framkallar samma α-amylasnivåer som fluglarver och otäcka maskar, hos heterosexuella män.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Mer från Inrikes

Elever bojkottade HBTQ-teater

Föräldrarna höll barnen hemma.. Godkändes av rektor "trots skolplikt", rapporterar SVT.0 

Får vi kallaste vintern hittills?

Här är rekorden som behöver slås.. Men går det att lita på de gamla siffrorna?0 Plus

Kultur

Ilskan: "Ace of Base spelar på flyktinghatar-propaganda-gala". Jenny Berggren på tv-gala till stöd för polska gränssoldater.0 

Vänsterregissören om sina homosexuella övergrepp: "Gjorde fel". Staffan Hildebrand ångrar sex med 13-åring.0