Microsoft lägger nu mejl från oss i mappen "Skräppost" på Outlook/Live/Hotmail. Kolla mappen om du väntar på mejl från oss.
Tino Sanandaji.

Tino Sanandaji: Regeringen ljuger om sexualbrott

Publicerad 4 mars 2017 kl 11.24

Inrikes. I en intervju med BBC, som Fria Tider tog upp igår, påstod Sveriges arbetsmarknads- och etableringsminister Ylva Johansson att antalet sexövergrepp och våldtäkter mot kvinnor "sjunker, sjunker, sjunker". Detta är lögn, säger forskaren och nationalekonomen Tino Sanandaji.

Gilla artikeln på Facebook

I BBC-intervjun säger Ylva Johansson på engelska: "När vi gör enkäter om kvinnor har, om de har utsatts för våldtäkt eller sexuella trakasserier, då ser vi att nivåerna sjunker, sjunker och sjunker.".

Tino Sanandaji kallar detta för lögn.

– Brottsofferundersökningar visar som ni vet en ökning av sexualbrott, som aldrig varit högre sen mätning började, säger Sanandaji på sin Facebook varefter han hänvisar till Brottsförebyggande rådet, BRÅ, som på sin hemsida skriver:

"I den Nationella trygghetsundersökningen (NTU) uppgav 1,7 procent av befolkningen (16–79 år) att de utsatts för sexualbrott under 2015, vilket motsvarar cirka 129000 personer. Det är en ökning jämfört med 2014, då 1,0 procent uppgav att de hade blivit utsatta."

– Det är därför intressant att se Ylva Johansson självsäkert ljuga rakt in kameran på BBC, säger Tino Sanandaji och påpekar att det inte finns någon undersökning som visar att sexualbrotten minskar.

– Är det lämpligt att Sveriges regering åker runt till andra länder och ljuger om svensk brottsstatistik? Här är grafen ur Brås senaste rapport om vad surveys om sexualbrott visar. Ni kanske ser en ökning, men vår feministiska regering har andra glasögon och säger om samma graf: ”we can see that the level is going down, and going down and going down”, skriver Sanandaji och bifogar en graf från NTU (se nedan).

Den 22 februari meddelade finansminister Magdalena Andersson att Socialdemokraterna ska börja bekämpa "falska nyheter" genom ett så kallat "handlingsprogram mot faktaresistens". Samtidigt anklagas alltså hennes eget parti- och regeringskamrat för att sprida falska nyheter om våldtäkter och sexuella övergrepp.

Grafen Sanandaji syftar på:


Nyheter från förstasidan

Orbán: Mitt folk är min främsta prioritering

Har Helmut Kohl som rättesnöre inom EPP-gruppen. Kommer inte stödja invandringsvurmare som EU:s framtida ledare.0 

Ekonominyheter

Fler än nånsin vill sälja sin bostadsrätt

Antalet begagnade bostadsrätter till salu fortsätter skena.. "Vi har nu ett rekordutbud av bostadsrätter", uppger Hemnets talesperson Staffan Tell.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Jan Tullberg om politikens trilemma. "Alla liberaler är inte komfortabla med att majoriteten ska bestämma."0 

Vetenskap

Husses stress smittar av sig på hunden. Stressnivåerna hos hundar och deras ägare följer varandra.0 

Familj får 100.000 kronor efter unikt myntfynd på tomten. Skånska familjen fann över 20 mynt som är 300 år gamla.0 Plus

Kultur

Skogsturken-frisbeen till salu. Auktioneras ut på Tradera – av han "som kasta".0 

Lars Vilks skulptur brann upp. "Helt nedbrunnen."0