Tino Sanandaji.

Tino Sanandaji: Regeringen ljuger om sexualbrott

Publicerad 4 mars 2017 kl 11.24

Inrikes. I en intervju med BBC, som Fria Tider tog upp igår, påstod Sveriges arbetsmarknads- och etableringsminister Ylva Johansson att antalet sexövergrepp och våldtäkter mot kvinnor "sjunker, sjunker, sjunker". Detta är lögn, säger forskaren och nationalekonomen Tino Sanandaji.

Gilla artikeln på Facebook

I BBC-intervjun säger Ylva Johansson på engelska: "När vi gör enkäter om kvinnor har, om de har utsatts för våldtäkt eller sexuella trakasserier, då ser vi att nivåerna sjunker, sjunker och sjunker.".

Tino Sanandaji kallar detta för lögn.

– Brottsofferundersökningar visar som ni vet en ökning av sexualbrott, som aldrig varit högre sen mätning började, säger Sanandaji på sin Facebook varefter han hänvisar till Brottsförebyggande rådet, BRÅ, som på sin hemsida skriver:

"I den Nationella trygghetsundersökningen (NTU) uppgav 1,7 procent av befolkningen (16–79 år) att de utsatts för sexualbrott under 2015, vilket motsvarar cirka 129000 personer. Det är en ökning jämfört med 2014, då 1,0 procent uppgav att de hade blivit utsatta."

– Det är därför intressant att se Ylva Johansson självsäkert ljuga rakt in kameran på BBC, säger Tino Sanandaji och påpekar att det inte finns någon undersökning som visar att sexualbrotten minskar.

– Är det lämpligt att Sveriges regering åker runt till andra länder och ljuger om svensk brottsstatistik? Här är grafen ur Brås senaste rapport om vad surveys om sexualbrott visar. Ni kanske ser en ökning, men vår feministiska regering har andra glasögon och säger om samma graf: ”we can see that the level is going down, and going down and going down”, skriver Sanandaji och bifogar en graf från NTU (se nedan).

Den 22 februari meddelade finansminister Magdalena Andersson att Socialdemokraterna ska börja bekämpa "falska nyheter" genom ett så kallat "handlingsprogram mot faktaresistens". Samtidigt anklagas alltså hennes eget parti- och regeringskamrat för att sprida falska nyheter om våldtäkter och sexuella övergrepp.

Grafen Sanandaji syftar på:


Knockade helt kvarter. Det turkarna inte vet: Han är proffsboxare.0 Plus

Sex med flyktingbarn

Talar ut anonymt på vänstersajt. Nu väcks frågan om svenska kvinnors sex med flyktingbarn kan vara övergrepp.0 Plus

Ekonominyheter

Bolånetagare ska få slippa amortera

Finansinspektionens nya coronadrag.. Ska gälla samtliga nya och befintliga bolånetagare.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Mer från Inrikes

Tredje världen dominerade i mars. Så här mycket outbildad "arbetskraft" importerade Migrationsverket under månaden.0 Plus

Vetenskap

Coronavirus bekräftat bland svenska hundar. Men det är inte samma virusart som nu drabbar människor.0 Plus

Svenska forskare tar reda på om corona sprids i luften. Tros smitta via aerosoler – små luftburna partiklar.0 

Kultur

Jonas Gardell fortsätter turnera – pressar ner åhörarna till 499. Stenrike vänsterkomikern får hård kritik för coronadraget.0