Tjeckien: "Sverige muslimskt 2065"

Publicerad 14 juni 2021 kl 10.32

Utrikes. Sverige kommer att ha en muslimsk majoritets­­befolkning år 2065. Det visar tjeckiska beräkningar som offentliggjordes på lördagen av landets premiärminister Andrej Babis.

Dela artikeln

Andrej Babis skriver att en majoritet av Hollands befolkning kommer att vara muslimer år 2044 och att Sverige kommer att ha en muslimsk majoritets­befolkning år 2065.

Till skillnad från många andra politiker är den frispråkige Babis en framgångsrik företagare som brukar hamna på Forbes lista över världens rikaste personer.

Han har kallats för ”Tjeckiens Trump" men till skillnad från den tidigare amerikanske presidenten har han varit drivande inte bara i att prata – utan i att stoppa invandringen.

När Tjeckien efter att 2017 ha prövat att ta emot totalt 12 invandrare beslutade sig för att stoppa invandringen helt var Babis en av de drivande bakom beslutet.

"Efter vad som hänt med Europa kan jag säga klart att jag inte vill se en enda asylsökare i Tjeckien, inte ens tillfälligt", konstaterade han i en text på Expres.cz året innan.

Efter lördagens uttalande har SvD ringt upp Daniel Prokop, en akademiker vid universitet i Prag, som är kritisk mot premiärministerns uttalanden.

– Jag tycker det är olyckligt att han inte fokuserar på verkliga problem, som ekonomin, brister i utbildnings­systemet och bristande integration av arbetskraftsinvandrare, utan på fiktiva, säger han till den liberala tidningen.

Minoritetsgrupper från tredje världen har skapat en stor mängd högst verkliga problem i bland annat Sverige, som nu är det osäkraste landet i Europa efter Kosovo.


Efter snyftreportaget i GP. Joakim Lamotte ställde kompletterande fråga till jättefamiljen.0 Plus

Fyra i matchfixningshärva. Allsvenskan-matchen var uppgjord på förhand.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Israeliskt bombanfall mot Iran

Hämnden. Även mål i Irak och Syrien angrips, enligt uppgift.0 

Ekonominyheter

Skattesubventionerade "serverhallar" var bitcoinfabriker

Nya cirkusen kring politikernas skandalsatsning.. "Hur mycket pengar den här sedelpressen spottat ut i tillgångar, det vet vi inte."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0 

Hysterisk konflikt om svenskfientlighet. Nu anklagar vänstern Ivar Arpi för att ha blivit nazist.0 Plus

Vetenskap

Genombrott för forskning om nya platta skärmar. Svenska forskare först med ny teknologi.0 

Ungas krav på könsbyte går oftast över med åren. Upplevelsen av att vara "född i fel kön" oftast tillfällig.0 

Kultur

Dolph Lundgren till svenskarna: "Vakna, vikingar!". Hollywoodstjärnan rasar mot låga straffen för våldtäktsmän.0 

Kommenterar "stora tuttar" – då blir programledaren vansinnig. Feministkaoset i "Bachelorette Sverige".0